Eκπαιδευτική εκστρατεία για παιδιά στην περιοχή του Παγγαίου

Στο πλαίσιο του έργο «Virtual and Mobile Museum of Biodiversity», με ακρωνύμιο «Mobile Biodiversity» που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V – A «Ελλάδα -Βουλγαρία 2014-2020», υλοποιήθηκε στις 17, 18 και 19 Ιανουαρίου 2023 πιλοτική εκπαιδευτική καμπάνια σχετικά με την διατήρηση και τη βελτίωση της βιοποικιλότητας και τη βιώσιμη χρήση των φυσικών πόρων της διασυνοριακής περιοχής.

Η εν λόγω εκστρατεία πραγματοποιήθηκε σε 5 σχολεία (Γυμνάσιο Νικήσιανης, Γυμνάσιο Ποδοχωρίου, Γυμνάσιο Νέας Περάμου, Γυμνάσιο Ελευθερούπολης και ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης) και στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Παγγαίου.

Η εκστρατεία περιελάμβανε την ενημέρωση των συμμετεχόντων για τα καινοτόμα εκπαιδευτικά εργαλεία και τις εγκαταστάσεις που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου (κινητό μουσείο βιοποικιλότητας, κέντρο κατάρτισης που παρέχει ελκυστικές ευκαιρίες μάθησης για διαφορετικές ηλικιακές ομάδες και ειδικότερα για παιδιά και νέους, εφαρμογή για κινητά και εκπαιδευτικό παιχνίδι για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας), καθώς και για τα είδη και τα ενδιαιτήματα που είναι χαρακτηριστικά στις περιοχές του Δήμου Κρέσνας στη Βουλγαρία και του Δήμου Παγγαίου στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας, μοιράστηκαν και προωθητικά υλικά του έργου όπως καπέλα, μπλούζες, υφασμάτινες τσάντες, σημειωματάρια, ενημερωτικά φυλλάδια, στυλό ενώ δόθηκαν σε κάθε σχολείο εκπαιδευτικοί οδηγοί.

Στόχος των ανωτέρω ενεργειών ήταν η αύξηση της γνώσης σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος και η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης των συμμετεχόντων.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα