Εκδήλωση για τον σχολικό εκφοβισμό στα Λεχαινά

Επιτυχής ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Λεχαινά, την Τρίτη 27 Μαρτίου,  για τον σχολικό εκφοβισμό με συμμετέχοντες μαθητές από τα δύο Λύκεια των Λεχαινών, το Επαγγελματικό και το  Γενικό Λύκειο. Την εκδήλωση υποστήριξαν  δύο ομιλήτριες με πολυετή εμπειρία στο σχολικό περιβάλλον, η κ. Νίκη Λέφα Νίκη (Δασκάλα – Μaster στην Επιστήμες της Αγωγής ) και η κ. Ήρα Κουρή (φιλόλογος ),  ενώ την εκδήλωση συντόνισε η κ. Ελένη Ροΐδη(Ψυχολόγος Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου).

Οι τοποθετήσεις των ομιλητριών  αφορούσαν την συστημική όψη του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού και τα περιστατικά βίας που σημειώνονται στην σχολική κοινότητα. Εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν στους διαφορετικούς ρόλους που μπορεί να πάρει ένας έφηβος απέναντι στον εκφοβισμό(θύτης, θύμα, παρατηρητής ), στον ενεργητικό ρόλο των γονέων και στις παρεμβάσεις των εκπαιδευτικών προκειμένου να μειωθούν τέτοια περιστατικά. Η εκδήλωση έκλεισε με βιωματική άσκηση όπου οι μαθητές πήραν συμμετοχικό ρόλο σε μια διαδικασία αλληλεπίδρασης και ανάδειξης του προβλήματος μέσα από την δική τους ματιά.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προτροπή και την ενθάρρυνση του επιστημονικού προσωπικού του ΚΕΜ και  του Αντιδημάρχου Δ. Ανδραβίδας Κυλλήνης και Υπεύθυνου του Κέντρου Κοινότητας , κ. Ανδρέα Μίγκου να μην αποσιωπούνται άλλο πια φαινόμενα βίας και εκφοβισμού . Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινότητας και του Κέντρου Μεταναστών του Δήμου  με σκοπό να στηρίξει την εκπαιδευτική κοινότητα σε ένα βαθιά κοινωνικό φαινόμενο.

 

Πηγή: Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα