Εκατοντάδες μαθητές πήραν μέρος στο «Λούνα Πάρκ ανακύκλωσης» του Δήμου Παγγαίου

Το πρωτότυπο, βραβευμένο, ψυχαγωγικό – εκπαιδευτικό «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» που διοργανώνει ο Δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε. και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε με βασικό στόχο την εμπέδωση της κουλτούρας της ανακύκλωσης στις νεότερες ηλικίες αλλά και τη γενικότερη ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της ανακύκλωσης συσκευασιών, υλοποιήθηκε για δεύτερη χρονιά στον Δήμο.

Την  Παρασκευή 12 Μαΐου 2017, από τις 09.00 έως τη 13.00, περίπου 330 μαθητές  των δύο σχολικών μονάδων της Νέας Περάμου, είχαν την ευκαιρία μέσα από τα διασκεδαστικά, διαδραστικά παιχνίδια του «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης», να ψυχαγωγηθούν και παράλληλα να εκπαιδευτούν στην ορθή χρήση του Μπλε Κάδου, στα υλικά που δέχεται και γενικά στη διαδικασία της ανακύκλωσης, αποδεικνύοντας ότι η ανακύκλωση συσκευασιών μπορεί να είναι εύκολη και διασκεδαστική, εκτός από απαραίτητη, για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Ε.Ε.Α.Α. τον Ιούνιο του 2016, το «Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης» συσκευασιών ανακηρύχτηκε σε Silver Εvent Of The Year, στην κατηγορία «Εκπαιδευτική εκδήλωση» στο πλαίσιο των Event Awards 2016.

Το «παρών» στην εκδήλωση, έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Καλλινικίδης, η αντιδήμαρχος, Ελένη Μπενή, ο Δ/ντής Καθαριότητας Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος & Πρασίνου Κων/νος Τσιρικτσής και εκπαιδευτικοί.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα