Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Νάουσας για δίκτυο νέου τύπου κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων

Εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου Νάουσας για δίκτυο νέου τύπου κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων, προϋπολογισμού 256.000 ευρώ

Εγκρίθηκε η πρόταση χρηματοδότησης, ύψους 256.000 ευρώ, την οποία είχε υποβάλει ο Δήμος Νάουσας, με στόχο την ενίσχυση των «πράσινων» τρόπων μετακίνησης μέσω ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης νέου τύπου ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Η πρόταση του Δήμου εντάχθηκε στην Πράξη «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε δήμους της χώρας (εκτός δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και περιλαμβάνει δύο υποέργα για την ενίσχυση της μικροκινητικότητας.

Το πρώτο υποέργο περιλαμβάνει την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, ενώ το δεύτερο αφορά την παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου που θα παρακολουθεί τις δράσεις μικροκινητικότητας στο Δήμο.

Το σύστημα που θα δημιουργηθεί θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων νέου τύπου, χωρίς την παρουσία προσωπικού. Θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Μέσω του έργου επιδιώκεται η ανάπτυξη και ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων, το οποίο σε συνέργεια με παρεμβάσεις, όπως οι εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών και η πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων μικροκινητικότητας, θα δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό σύνολο παρεχόμενων υπηρεσιών και μέσων που θα συνεισφέρει αποτελεσματικά στην βελτίωση των μετακινήσεων .

Πηγή: Δήμος Νάσουσας

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα