Έγκριση έργων αποκατάστασης ζημιών λόγω έντονων βροχοπτώσεων

Εγκρίθηκε για τον Δήμο Ήλιδας η ένταξη έργων αποκατάστασης ζημιών ύψους 1.990.200 ευρώ για τις καταστροφές και τις ζημιές που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις, τα πλημμυρικά φαινόμενα και οι θυελλώδεις άνεμοι, που έπληξαν την περιοχή μας από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως τον Νοέμβριο του ίδιου χρόνο.
Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Ήλιδας προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να υποβληθούν τεκμηριωμένες προτάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στην Περιφέρεια, ενώ οι υπηρεσίες έκαναν άμεσα τις διαδικασίες που απαιτούνται για να καταγραφούν οι πολίτες που επλήγησαν και να ενημερωθούν τα αρμόδια Υπουργεία.
Η έγκριση αποτελεί την πρώτη πράξη που γίνεται μέσω του νέου μηχανισμού που θεσμοθετήθηκε για τους ΟΤΑ και αποτελούσε πάγιο αίτημα για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο συγκεκριμένος μηχανισμός χρηματοδότησης Φυσικών Καταστροφών μέσω του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 801) αποτελούσε βασική διεκδίκηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας από το 2015 και πλέον λύνει ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι Περιφέρειες και οι Δήμοι σε φυσικές καταστροφές, μειώνοντας παράλληλα το χρόνο έγκριση και αποκατάστασης τω ζημιών.
Ο Δήμος Ήλιδας και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γιώργο Γεωργιόπουλο, διότι από την πρώτη στιγμή στάθηκαν αρωγοί σε όλα τα αιτήματα του Δήμου και προχώρησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέσω των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.
Επίσης, ευχαριστεί τον Αναπλ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξης Χαρίτση που υπέγραψε την απόφαση της κατανομής των κονδυλίων και όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα