Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας στο Δήμο Μήλου – Γ.Πατούλης-Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη του θεσμικού της ρόλου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών»

 

photo kep 2 photo kep 1Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΥ Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης εγκαινίασαν το 30ο ΚΕΠ Υγείας στο δήμο Μήλου, το οποίο στεγάζεται στο Δημαρχείο του νησιού.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν, στο πλαίσιο του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, που διοργανώνεται στη Μήλο, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π.Κουρουμπλή, πολλών Δημάρχων και πλήθους κόσμου.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη του θεσμικού της ρόλου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών με ενημέρωση και συμβουλευτική για επτά θανάσιμα νοσήματα.

Δημιουργώντας ο Δήμος ΚΕΠ Υγείας προσφέρει στους δημότες του τη δυνατότητα να προλάβουν αυτά τα νοσήματα πριν να χρειαστούν ιατρική αντιμετώπιση σε επίπεδο θεραπείας. Αυτή είναι άλλωστε και η αξία της πρόληψης. Παρακολουθούμε ανελλιπώς όλες τις εξελίξεις και τις σύγχρονες μεθόδους και οδηγίες του Π.Ο.Υ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό να μεταφέρουμε την τεχνογνωσία για την προαγωγή της υγείας των δημοτών και τη δημιουργία καλύτερων πόλεων για τους πολίτες μας. Στόχος μας είναι να μην φθάνουν οι πολίτες στη θεραπεία μιας νόσου αλλά να την προλαμβάνουν. Σε αυτήν την κατεύθυνση γίνονται λήψεις αποφάσεων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πήρε την πρωτοβουλία με τη δημιουργία των ΚΕΠ Υγείας, τα αποτελέσματα των οποίων είναι ήδη υπαρκτά. Θα διεκδικήσουμε επιδοτήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εφόσον οι εθνικοί πόροι ή δεν υπάρχουν ή δεν γνωρίζουν πώς να τους διαχειριστούν. Το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο αναλαμβάνει κάθε δυνατή δράση για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων προγραμμάτων».

Στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων που εισήγαγε και έφερε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τον καινοτόμο θεσμό των ΚΕΠ Υγείας, συμμετέχουν 187 Δήμοι.

photo kep 3 photo kep 4

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα