Εγκαινιάστηκε το Αρχαίο Θέατρο της Μήλου Γ. Πατούλης – Πρόεδρος ΚΕΔΕ: « Η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας»

photo milos 1photo milos 3

Τη σημαντική συμβολή του πολιτισμού στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του ΕΔΔΥΠΠΥ Γ.Πατούλης, κατά την τελετή εγκαινίων του Αρχαίου Θεάτρου της Μήλου η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Π. Κουρουμπλή, πολλών Δημάρχων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα και πλήθους κόσμου.

Μετά την εκδήλωση επίσημης απόδοσης του έργου «Ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου Μήλου» ακολούθησε μικρή μουσική εκδήλωση καθώς και η θεατρική παράσταση «Ο διάλογος των Μηλίων», που αποτέλεσε την κεντρική εκδήλωση του δήμου Μηλίων.

Στο χαιρετισμό που απεύθυνε ο κ. Πατούλης συνεχάρη το Δήμαρχο Μήλου Γ. Δαμουλάκη για τη φιλοξενία και χαρακτήρισε το αρχαίο θέατρο «κόσμημα» για το νησί, επισημαίνοντας πως η Αυτοδιοίκηση θα υποστηρίζει πάντα ανάλογες προσπάθειες ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας.

Ο Πολιτισμός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ δεν είναι πολυτέλεια, «όταν αναδεικνύει την ιστορία και τις ρίζες μας και όταν συμβάλει στην πνευματική ανάταση της κοινωνίας, ιδιαίτερα σήμερα, που βιώνουμε μια γενικευμένη κρίση».

Παράλληλα σημείωσε πως  χώροι, όπως το Αρχαίο Θέατρο της Μήλου, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία του Δικτύου Πολιτισμού, μεταξύ των Δήμων της χώρας μας, που προωθεί και στηρίζει η ΚΕΔΕ, με σκοπό την ανταλλαγή, εκτός από πολιτιστικά δρώμενα, καλλιτεχνών και δημιουργών. Το πιο σημαντικό όμως είναι, όπως σημείωσε, ότι με τα δρώμενα που θα προκύπτουν, το Δίκτυο θα στηρίξει και θα ενισχύσει τα αναπτυξιακά δεδομένα σε τοπικό επίπεδο αλλά και για το σύνολο της χώρας.

Στην εκδήλωση της επίσημης απόδοσης του έργου «Ανάδειξη Αρχαίου Θεάτρου Μήλου» απεύθυναν χαιρετισμό η Γ.Γ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μ. Βλαζάκη, ο Δήμαρχος Μήλου Γ. Δαμουλάκης, η εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του ΕΔΔΥΠΥ Μ.Σταυράκη-Πατούλη και παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ Γ.Βρούτσης, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος, και η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου κ. Χρ. Καλογήρου.
Το μαρμάρινο Αρχαίο Θέατρο της Μήλου παρά το γεγονός ότι έχει ερευνηθεί μερικώς καθώς το μεγαλύτερο τμήμα του είναι ακόμη θαμμένο κάτω από τις επιχώσεις και τις ξερολιθιές, είναι ένα από τα καλύτερα σωζόμενα αρχαία θεατρικά οικοδομήματα στις Κυκλάδες. Πρόκειται για πολυτελές έργο της ρωμαϊκής περιόδου (1ος – 4ος αι. μ.Χ.), η κατασκευή του οποίου πρέπει να ήταν τμηματική και μακρόχρονη, με πιθανές φάσεις αναδιαμόρφωσης. Aποτελεί αξιόλογο δείγμα θεατρικού οικοδομήματος της εποχής του, με χαρακτηριστικά που απαντούν στα ρωμαϊκά και «εκρωμαϊσμένα» θέατρα των ανατολικών επαρχιών της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, ο τύπος των οποίων διαμορφώθηκε με πρότυπο το ελληνικό θέατρο.
photo milos 2
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα