Εγκαινιάστηκε το 5ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μ. Καρράς εγκαινίασαν το 5ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών. Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Μέλα Κυριακίδου, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Δέσποινα Ραμανδάνη, οι Αντιδήμαρχοι: Χ. Σαρόγλου, Αθ. Εμμανουηλίδου και Αν. Γιοβανοπούλου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Π. Σαρόγλου, ο Γ.Γ. του Δήμου Αστ. Ταμπούρλος, η Διοικητής του ΑΤ. Ν. Μουδανιών Εύη Μπαλτζάκη, ο Προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαίδευσης Κ. Κόμπος, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο διδακτήριο με βιοκλιματικό σχεδιασμό, συνολικού εμβαδού 415 τ.μ. μέσα σε οικόπεδο 1.088 τ.μ. Το σχολείο κατασκευάστηκε με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συμπληρώνει τις υποδομές εκπαίδευσης των Νέων Μουδανιών, δίνοντας λύση στο ζήτημα της σχολικής στέγης, σε μια περιοχή με μεγάλο μαθητικό πληθυσμό. Κατασκευάστηκε από τον Δήμο με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, «δεν υπάρχει πιο θετικό και αισιόδοξο μήνυμα για μια νέα χρονιά, από τη δημιουργία ενός νέου σχολείου για τα παιδιά. Και είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί, η χρονιά ξεκινάει με τον ίδιο τρόπο που έκλεισε η προηγούμενη: Μέσα στο 2022 παραδώσαμε το 3ο και το 4ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών και σήμερα παραδίδουμε το 5ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών. Είναι ένα νέο, σύγχρονο κτίριο δυναμικότητας πενήντα μαθητών, που θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο, τις ανάγκες των παιδιών. Περιλαμβάνει δύο αίθουσες εργασίας, αίθουσα ανάπαυσης, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο νηπιαγωγών, όλους δηλαδή, τους αναγκαίους χώρους, ώστε να κάνουν οι εκπαιδευτικοί με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά τους και τα παιδιά να έχουν έναν χώρο μάθησης και δημιουργίας από τους πλέον σύγχρονους, όπως ακριβώς τους αξίζει, γιατί παντού και πάντα, όλα τα παιδιά, αξίζουν την πλήρη και ισότιμη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, με κορυφαίο, αυτό της Παιδείας».
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που εγκαινιάζουμε άλλο ένα σχολείο. Με πολύ κόπο και πολύ μεράκι τελείωσε το 5ο Νηπιαγωγείο, το οποίο ήταν ένα νηπιαγωγείο “ορφανό” από στέγη, αφού στεγαζόταν σε νοικιασμένα καταστήματα. Έχουμε ολοκληρώσει τα 3 νηπιαγωγεία στα Μουδανιά που δεν είχαν στέγη. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι ενέργειες και για 7ο νηπιαγωγείο. Πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα εγκαινιάσουμε και το 4ο νηπιαγωγείο Καλλικράτειας.
Έχουμε ακόμη ολοκληρώσει τη μελέτη και τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις για το 2ο νηπιαγωγείο Ν. Τρίγλιας και το έχουμε υποβάλλει για χρηματοδότηση. Επίσης, έχει εγκριθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα για ακόμη δύο νέα νηπιαγωγεία σε Σήμαντρα και Ν. Καλλικράτεια. Εκτελέστηκαν, ακόμη, εργασίες στατικότητας στα διδακτήρια του Αγίου Παύλου και των Ν. Πλαγίων, ενώ σε εξέλιξη είναι και οι εργασίες για τη στατικότητα του σχολείου στα Ν. Σίλατα, που στην πραγματικότητα ανακατασκευάζεται. Προτεραιότητά μας ήταν και παραμένουν τα παιδιά. Κι έτσι τα ζητήματα σχολικής στέγης αντιμετωπίζονται από τη δημοτική αρχή με ευαισθησία και κατά προτεραιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.
Την ικανοποίησή τους για την παροχή στα παιδιά νέων διδακτηρίων, που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες εξέφρασαν στους χαιρετισμούς τους τόσο ο Προϊστάμενος Α/θμιας εκπαίδευσης νομού Χαλκιδικής Κ. Κόμπος, όσο και η Διευθύντρια του σχολείου Μ. Μοστάκη.

The post 📌Εγκαινιάστηκε το 5ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών appeared first on Δήμος Νέας Προποντίδας.


Πηγή Δήμος Νέας Προποντίδας Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα