Ευθ. Φωτόπουλος: «Εργαστείτε για την πατρίδα μας όπου κι αν βρεθείτε»

«Θέλω να σας συγχαρώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Γιατί πιστεύω ότι ο αγώνας σας για την κατάκτηση της γνώσης είναι η καλύτερη αντίσταση στις δυσκολίες της κάθε εποχής. Γιατί η γνώση είναι το διαβατήριο για μια καλύτερη ζωή. Ανοίξτε τους ορίζοντές σας, ανοίξτε τα φτερά σας! Αντισταθείτε στην κατήφεια και τη μιζέρια της εποχής. Κατακτήστε βαθιά τη γνώση, κρατήστε ψηλά το ήθος! Η Ελλάδα μας σας χρειάζεται περισσότερο από ποτέ! Εργαστείτε για την πατρίδα μας όπου κι αν βρεθείτε, μέσα ή έξω από αυτήν. Αγωνιστείτε για να γίνει μια κανονική χώρα, μια χώρα ελεύθερη, με δουλειές, χωρίς φτώχεια , με δημοκρατία και ελευθερία για όλους» τόνισε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Θ. Φωτόπουλος από το βήμα της εκδήλωσης, απευθυνόμενος στους μαθητές που μαζί με τους γονείς τους κατέκλυσαν το αμφιθέατρο «Αλέξανδρος» του Α-ΤΕΙ/Θ, στην εκδήλωση βράβευσης των αριστούχων μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας καθώς και των εισαχθέντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2016 – 2017.

Ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε την πρυτανεία του ΤΕΙ για τη φιλοξενία, συνεχάρη τους γονείς «για την πίστη σας στον αγώνα των παιδιών στον οποίο συμμετέχετε κι εσείς, είτε στηρίζοντας οικονομικά, είτε συμμετέχοντας ενεργά, είτε βοηθώντας ψυχολογικά τα παιδιά». Συγχαίροντας τους εκπαιδευτικούς, τόνισε ότι «ο ρόλος του εκπαιδευτικού αποκτά ιδιαίτερη σημασία στις μέρες μας. Μια σημασία που έχει να κάνει όχι απλώς με τη μετάδοση της γνώσης, αλλά και τη διαμόρφωση του ήθους, και την καλλιέργεια της προσήλωσης σε ιδανικά, όπως η πίστη στον άνθρωπο και η αγάπη για την πατρίδα».

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης, ο αν. καθηγητής του Α-ΤΕΙ/Θ Ευάγγελος Χατζίκος, ως εκπρόσωπος του Πρύτανη Π. Τζιώνα, και ο π. Παύλος Καγιανίκος ως εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτης Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Σ. Αναστασιάδης, Θ. Καράογλου, Γ. Αρβανιτίδης, Δ. Μάρδας και Γ. Λαζαρίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Γ. Μπισμπινά, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα Μ. Δημοπούλου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Γ. Γλώσσης, οι Αντιδήμαρχοι Δ. Καμανάς και Π. Σάκκας, οι Πρόεδροι της ΔΕΥΑΔΔ Ελ. Μπαλογιάννη, του ΚΠΟΔΔ Δ. Χαλκίδης, της Σχολικής Επιτροπής Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Αγγουράς και β’ βάθμιας εκπαίδευσης Κ. Δουζδαμπάνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γρ. Ζάχος, Δ. Κηπουρός, Φ. Γουρουνίδης, Α. Αναγνώστου, Κ. Τσουμπάρης, Κ. Κουκούλη, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Σίνδου Δ. Γκαμανής, Χαλάστρας Απ. Κανάκας, Διαβατών Αικ. Μιχελή και Ανατολικού Σπ. Καρκαμάνης, οι Τοπικοί Σύμβουλοι Κ. Μέρμηγκα (Διαβατά) και Δ. Σταμπουλής (Χαλάστρα), η Δημοτική Σύμβουλος Πυλαίας – Χορτιάτη Αν. Κωνσταντινίδου, ο Συμπαραστάτης του Δηότη και της Επιχείρησης Δήμου Δέλτα Αθ. Κομκούδης, η εκπρόσωπος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Ευ. Ψυχογιού, οι διευθυντές των σχολείων Τρ. Παπακώστα (ΓΕΛ Αξιού), Γ. Μπέγκας (ΕΠΑΛ Χαλάστρας), Χρ. Μπαμπάτσικος (Γυμνάσιο Σίνδου), Αρ. Καρβουνάρης (1ο ΓΕΛ Εχεδώρου), Αντ. Σαββίδου (ΕΠΑΛ Σίνδου) και εκπρόσωπος του 2ου Γυμνασίου Χαλάστρας Αλ. Αναγνωστόπουλος, η εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ Ερ. Παπαϊωάννου, ο Πρόεδρος της ΑΝΕΘ Θ. Βράνος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αρδευτών Ελλάδας Β. Κανάκας.

Την εκδήλωση υποστήριξαν από σκηνής οι Μάρθα Φιλίδου και Δέσποινα Τσαυτάρη από το Λαογραφικό Σύλλογο Σίνδου «Ο Ρόδακας».

Τόσο στους αριστούχους όσο και στους επιτυχόντες απονεμήθηκε έπαινος και δόθηκε ως δώρο ένα βιβλίο ελληνικής λογοτεχνίας: «Το ψέμα» της Ζωρζ Σαρρή στα παιδιά του Γυμνασίου, «Άσμα Ασμάτων» του νομπελίστα ποιητή Γ. Σεφέρη στα παιδιά του Λυκείου και «Τα δημόσια και τα ιδιωτικά» του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ & ΤΕΙ.

 

Πηγή: Δήμος Δέλτα

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα