Ευχαριστίες του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη προς το προσωπικό των Δήμων για τη συμβολή τους στη διαχείριση των ακραίων καιρικών φαινομένων

Γ.Πατούλης: «Αν η Αυτοδιοίκηση δεν είχε ενεργήσει άμεσα στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, η κατάσταση θα ήταν εκτός ελέγχου»

 

 

Επιστολή προς όλους τους Δημάρχους με την οποία απευθύνει τις θερμές του ευχαριστίες προς το προσωπικό των Δήμων για την προσπάθεια που κατέβαλλαν αλλά και την ετοιμότητα με την οποία λειτούργησαν προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες κατά την κακοκαιρία, απέστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.

 

Ο κ. Πατούλης επισημαίνει ότι, παρά τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν σε πολλές περιπτώσεις, αν η Αυτοδιοίκηση δεν είχε ενεργήσει άμεσα στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, η κατάσταση θα ήταν εκτός ελέγχου.

Στην επιστολή υπογραμμίζει πως κατά τη διάρκεια των τελευταίων καιρικών φαινομένων αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά η έλλειψη ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση τόσο δύσκολων καταστάσεων, ενώ φάνηκε ότι απουσίαζαν και οι εναλλακτικές λύσεις και σημειώνει πως ως χώρα διαθέτουμε υποδομές που έχουν φτιαχτεί για να λειτουργούν σε ήπιες καιρικές συνθήκες, κι όχι σε συνθήκες ακραίων καιρικών φαινομένων και παρατεταμένων παγετών.

Ωστόσο σημειώνει ότι ακόμη και με αυτά τα δεδομένα, οι Δήμοι λειτούργησαν, επισημαίνοντας ότι αυτό έγινε κυρίως γιατί το προσωπικό όλων των Δήμων τις δύσκολες μέρες που προηγήθηκαν, αλλά και τις επόμενες που θα ακολουθήσουν μέχρι να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση, ξεπέρασε τον εαυτό του.

Ειδικότερα χαρακτηρίζει τη συμβολή τους καθοριστική και τονίζει πως αναδείχθηκε για μία ακόμη φορά ο κρίσιμος και ο καθοριστικός ρόλος που επιτελεί ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης στην εύρυθμη λειτουργία της χώρας και στη διαφύλαξη της καθημερινότητας των συμπολιτών μας.

 

Επισυνάπτεται η επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ προς τους Δημάρχους

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα