Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών

Έχουν ήδη ξεκινήσει οι αιτήσεις για τη ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών στην ταμειακή υπηρεσία του Δήμου Σιντικής κατ’ εφαρμογή του Ν. 4483/17. Ο Δήμαρχος κ Δομουχτσίδης καλεί τους πολίτες να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες για ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών τους που προσφέρει ο νέος νόμος. Το νέο πλαίσιο προβλέπει αποπληρωμή των βεβαιωμένων οφειλών σε έως και 100 δόσεις με ποσοστιαία απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τους τόκους. Πρόκειται για ένα μέτρο, το οποίο θα προσφέρει ανακούφιση στους δημότες, οι οποίοι στο εξής θα μπορούν να ρυθμίζουν τις δόσεις τους για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με το άρθρο 52 του ν. 4483/2017 σε καθεστώς ρύθμισης μπορούν να υπαχθούν όλες οι οφειλές προς τους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα, οι οποίες έχουν, ήδη, βεβαιωθεί ή πρόκειται να βεβαιωθούν μέσα σε δύο μήνες από την έναρξη ισχύος του σχετικού νόμου, κατόπιν αιτήσεως του οφειλέτη προς την αρμόδια υπηρεσία.
Στο πλαίσιο της ρύθμισης, προβλέπονται και ποσοστά απαλλαγής από τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί, ανάλογα με τις δόσεις που θα επιλέγει ο πολίτης. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση της
1. εφάπαξ εξόφλησης προβλέπεται απαλλαγή 100%,
2. της εξόφλησης σε δύο (2) έως είκοσι τέσσερις (24) δόσεις προβλέπεται απαλλαγή κατά ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%),
3. της εξόφλησης σε εικοσιπέντε (25) έως σαράντα οκτώ (48) δόσεις προβλέπεται απαλλαγή κατά ποσοστό εβδομήντα τοις εκατό (70%),
4. της εξόφλησης σε σαράντα εννέα (49) έως εβδομήντα δύο (72) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό εξήντα τοις εκατό (60%),
5. της εξόφλησης σε εβδομήντα τρεις (73) έως εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%).
Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης:
α) τελούν σε αναστολή, διοικητική ή εκ του νόμου ή β) έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ, με απώλεια των ευεργετημάτων της προηγούμενης ρύθμισης και χωρίς η υπαγωγή τους να συνεπάγεται επιστροφή καταβληθέντων ποσών, γ) δεν έχουν βεβαιωθεί, λόγω του ότι εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιοδήποτε βαθμό εφόσον, στην τελευταία περίπτωση, ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα. Αν με το ένδικο βοήθημα είχε υποβληθεί και αίτημα συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς, η ανωτέρω παραίτηση καταλαμβάνει και το αίτημα αυτό. Βεβαίωση της γραμματείας του δικαστηρίου, όπου εκκρεμούσε η υπόθεση, ότι έχει υποβληθεί παραίτηση, επισυνάπτεται στην αίτηση υπαγωγής στην ρύθμιση.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για υπαγωγή στη ρύθμιση του νέου νόμου είναι η 30η Νοεμβρίου 2017.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου προκειμένου να λάβουν γνώση των προϋποθέσεων ένταξης στα τηλέφωνα: 2323350236, 50237, 50231 και για τη Ροδόπολη στα τηλέφωνα: 2327350142 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα