Εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς με τη σημαντική δωρεά του ιδρύματος Κ.Ι.Κ.Π.Ε.

Αποδέκτης 420 νέων βιβλίων, τα περισσότερα εκ των οποίων αφορούν σε νέες εκδόσεις, έγινε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς, μετά από δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.), διαμέσου  της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library.

Τα βιβλία καταχωρήθηκαν στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης και είναι πλέον στη διάθεση του αναγνωστικού κοινού του Δήμου Καστοριάς, προκειμένου να τα δανειστεί και να τα απολαύσει.

Ο Δήμος Καστοριάς ευχαριστεί και δημόσια για την πολύ σημαντική αυτή δωρεά που γίνεται για τρίτη φορά από το Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου και βοηθά σε μεγάλο βαθμό στην ποιοτική αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστοριάς.

Λίγα λόγια για το ίδρυμα ΚΙΚΠΕ και το Future Library:

To Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (Κ.Ι.Κ.Π.Ε.) ιδρύθηκε και λειτουργεί στην Αθήνα από το 1988 με σκοπό την προσφορά κοινωνικού έργου, ιδίως σε περιοχές που πλήττονται από την οικονομική κρίση και την ενίσχυση φορέων που μεριμνούν για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού.

Το Κ.Ι.Κ.Π.Ε. συμμετέχει από το 2012 στο πρόγραμμα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Future Library, που αφορά τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών ανά την επικράτεια. Η συμμετοχή του Ιδρύματος στην προσπάθεια συνίσταται στον εμπλουτισμό των βιβλιοθηκών με νέες εκδόσεις.

Το Future Library είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία και ιδρύθηκε στη Βέροια το 2011 όταν το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συνέλαβε την ιδέα να συμβάλει στη δημιουργία ενός δικτύου δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών σε όλη τη χώρα, με σκοπό να ενισχύσει στη συνείδηση του κόσμου τη σπουδαιότητα των βιβλιοθηκών, ως κέντρων μάθησης, χώρων δημιουργικότητας και διάδρασης.

The post Εμπλουτίζεται με νέες εκδόσεις η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς με τη σημαντική δωρεά του ιδρύματος Κ.Ι.Κ.Π.Ε. appeared first on Δήμος Καστοριάς.

Πηγή Δήμος Καστοριάς Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα