ΔΡΑΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ Από Την Eιδική Παιδαγωγό Του Δήμου Και Του Κέντρου Κοινότητας Σοφάδων

Με αφορμή την 6η Μαρτίου η οποία  έχει καθιερωθεί ως «Πανελλήνια  Ημέρα κατά της Βίας»  πραγματοποιήθηκε  δράση ευαισθητοποίησης  της εκπαιδευτικής κοινότητας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων από  την  Eιδική Παιδαγωγό του Δήμου και του Κέντρου Κοινότητας  Σοφάδων  Ελένη Σαλταγιάννη. Οι μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίαση με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση της Σχολικής Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού». Στόχος είναι να περιοριστεί το φαινόμενο της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Στη συνάντησή μας με τους μαθητές αναπτύχθηκαν διεξοδικά οι παρακάτω  θεματικές  ενότητες: «Ορισμός σχολικού εκφοβισμού και μορφές». Οι μαθητές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση και βίντεο, καθώς και συμβουλευτικές οδηγίες αντιμετώπισής του. Η συμμετοχή των παιδιών ήταν ενεργή και ουσιαστική.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σακκά Κωνσταντίνο, Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων, για την υποδειγματική φιλοξενία του, καθώς και την άψογη συνεργασία που είχαμε.

Το Κέντρο Κοινότητας  του Δήμου Σοφάδων χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.

Πηγή

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα