Δράση Αποδοχής Της Διαφορετικότητας Στο Παράρτημα Ρομά Σοφάδων

Την Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 Πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα Ρομά δράση για τη διαφορετικότητα με τη συμμετοχή μικρών μαθητών Ρομά των δύο Οικισμών του Δήμου Σοφάδων. Η Κοινωνιολόγος του Παραρτήματος Ρομά  σε  συνεργασία με το υπόλοιπο προσωπικό επιχείρησε την ενδυνάμωση των παιδιών τονίζοντας την αξία της διαφορετικότητας.

Ο «Έλμερ το παρδαλό ελεφαντάκι» διδάσκει την αποδοχή της διαφορετικότητας, την συμπερίληψη, την ενσυναίσθηση, τη χαρά, την αλληλεγγύη έννοιες που τείνουν να χαθούν στις σύγχρονες απρόσωπες κοινωνίες. Αρχικά  έγινε προβολή του παραμυθιού, και μέσα από το παιχνίδι  επιχειρήθηκε η κατανόηση της αξίας της διαφορετικότητας, σχηματίζοντας με πλαστελίνη το δικό τους μοναδικό πολύχρωμο ελεφαντάκι . Στόχος της δράσης ήταν να γίνουν αντιληπτές έννοιες όπως η μοναδικότητα, η φιλία και η αλληλεγγύη και να ενισχυθεί η αυτοεκτίμηση των μικρών παιδιών, για την ομαλή προσαρμογή τους σε διάφορα περιβάλλοντα.

“Ευχαριστούμε θερμά το 2ο Νηπιαγωγείο Σοφάδων για τη χορηγία της  πλαστελίνης και την  Αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Τουρισμού & Εθελοντισμού  κ  Σ. Αλειφτήρα για την υποστήριξη”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα