Δράσεις ενδυνάμωσης και αποδοχής της διαφορετικότητας από το Παράρτημα Ρομά Σοφάδων

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες το   Παράρτημα Ρομά  του Δήμου Σοφάδων  υλοποίησε    δράσεις  που απευθύνονταν  σε μικρούς μαθητές του Δήμου Σοφάδων στο πλαίσιο των δράσεων ένταξης και ενδυνάμωσης των Ρομά του Δήμου.   Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν δράσεις  συμπερίληψης τόσο στο χώρο δραστηριοτήτων του Παραρτήματος Ρομά όσο και «δράσεις της γειτονιάς»  στο Νέο και Παλαιό Οικισμό του Δήμου.

Η  Κοινωνιολόγος του Παραρτήματος Ρομά  σε  συνεργασία με το υπόλοιπο προσωπικό επιχείρησε την ενδυνάμωση των παιδιών τονίζοντας την αξία της διαφορετικότητας μέσα από το παιχνίδι.  Ο «Έλμερ το παρδαλό ελεφαντάκι» διδάσκει την αποδοχή της διαφορετικότητας, την συμπερίληψη, την ενσυναίσθηση, τη χαρά, την αλληλεγγύη έννοιες που τείνουν να χαθούν στις σύγχρονες απρόσωπες κοινωνίες.  Αρχικά  έγινε αφήγηση του παραμυθιού, ακολούθησε συζήτηση,  και τέλος τα παιδιά με πλαστελίνη σχημάτισαν το δικό τους πολύχρωμο μοναδικό ελεφαντάκι.

 « Όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι»    αυτό είναι το μήνυμα που επιχειρήθηκε να περάσει στα παιδιά.

“Ευχαριστούμε την κ  Σοφία Αλειφτήρα Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού, Κοινωνικής Πρόνοιας -Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού  για την υποστήριξη”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα