Δωρεάν συνδεσιμότητα Wi-Fi σε 10 σημεία της Κατερίνης

Στο πλαίσιο υλοποίησης ευρωπαϊκού προγράμματος

Συστήματα Wi Fi για παροχή ελεύθερου σήματος στα 10 πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης εγκατέστησε, αρχικά, ο Δ.Κατερίνης με στόχο να καλύψει, σταδιακά, διαδικτυακές επικοινωνίες πολιτών και επισκεπτών. Ως προς τα συστήματα που εγκαταστάθηκαν, άλλα απ’ αυτά ήδη λειτουργούν ενώ άλλα αναμένεται να ενεργοποιηθούν το επόμενο διάστημα από τον ΟΤΕ.

Η εγκατάσταση αυτών των συστημάτων έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος WiFi4EU που προωθεί την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών σε συνδεσιμότητα Wi Fi σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία σε δήμους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι περιοχές του Δήμου Κατερίνης που επιλέχθηκαν και στις οποίες έχουν ήδη εγκατασταθεί τα συστήματα Wi Fi είναι οι εξής:

  • Πλατεία Ελευθερίας,
  • πλατεία Μακεδονίας,
  • πλατεία Δημαρχείου,
  • Πεζόδρομος Μεγάλου Αλεξάνδρου,
  • Πάρκο Κατερίνης,
  • Α’ και Β’ ΔΑΚ.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, ανέφερε: «Σήμερα είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που υλοποιούμε άλλο ένα σημαντικό έργο για τους δημότες μας. Το αίτημα για παροχή Wi Fi είχε κατατεθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και εμείς σήμερα το υλοποιούμε. Με την εγκατάσταση συστημάτων Wi Fi δίνουμε τη δυνατότητα στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες μας να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα, να επικοινωνούν αλλά και να εξασφαλίζουν χρήσιμες πληροφορίες.

Θέλω να ευχαριστήσω τον συνεργάτη μου, Αντιδήμαρχο Γιώργο Τσιαλό, που «έτρεξε» το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τοποθετήσαμε, αρχικά, 10 συστήματα Wi Fi αλλά θα επιδιώξουμε να επεκταθεί αυτό το πρόγραμμα και σε άλλα σημεία του Δήμου μας και ιδιαίτερα σε τουριστικές περιοχές. Όταν θα ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, θεωρώ ότι αυτό όχι μόνο θα είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για τους πολίτες αλλά θα αποτελεί και μια μεγάλη διαφήμιση για τον Δήμο μας, με θετικό αντίκτυπο στον εσωτερικό και εξωτερικό τουρισμό μας».

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα