Δήμος Βριλησσίων: Η αξία των Δικτύων Συνοικιακής Κομποστοποίησης

Πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην πλατεία Αντώνης Τρίτσης στα Βριλήσσια ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «Κομποστοποίηση: η σιωπηλή δύναμη, Αναγεννητικές Καλλιέργειες: τρόπος να ζεις!», από το Δίκτυο Συνοικιακής Κομποστοποίησης “Rethink” του Δήμου Βριλησσίων σε συνεργασία με τον φυσιολατρικό σύλλογο «Βριλησσός».
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα επιτυχημένα παραδείγματα των Δικτύων Συνοικιακής Κομποστοποίησης της Καλαμάτας και των Βριλησσίων, με στόχο την ανάδειξη της λειτουργίας και της αξίας της κομποστοποίησης, της επανάχρησης και της ανακύκλωσης, ως βασικών εργαλείων μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και ανάκτησης ενέργειας υπέρ των πολιτών.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την αξία της αναγεννητικής καλλιέργειας των μεθόδων και των τεχνικών της, ως εργαλείων εκπαίδευσης και διαχείρισης της ενέργειας και δημιουργίας βιώσιμων κοινωνιών, στο πλαίσιο ενός φυσικού οικοσυστήματος, που αναγεννά τη γη χωρίς την χρήση αγροχημικών προϊόντων.
Ακόμα, παρουσιάστηκε μια νέα συνεργασία του Δήμου Βριλησσίων με την φοιτητική ομάδα (start-up) “Hearthy” του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ο.Π.Α. – πρώην ΑΣΟΕΕ) και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ένα ελπιδοφόρο ερευνητικό πρόγραμμα στον τομέα της κομποστοποίησης των υπολειμμάτων μαλλιών, με τη συμμετοχή των κομμωτηρίων της πόλης και τη συγκατάθεση των πολιτών πελατών τους.
Τέλος, πραγματοποιήθηκε διανομή σπόρων προς το κοινό από την Ανοιχτή Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων του Αγροκτήματος Φοίφα.
Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:
η κα Μυρτώ Φοίφα, εκπαιδευτικός με ειδίκευση στην οικοκεντρική, βιωματική εκπαίδευση και στις αναγεννητικές καλλιέργειες, δημιουργός του RE:THINK Project και εκπρόσωπος της RE:THINK
ο κ. Αλέξης Μαυραγάνης, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ψηφιακών Εφαρμογών του Δήμου Βριλησσίων & Περιβαλλοντολόγος – Πολιτικός Επιστήμονας
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα