Δήμος Βέροιας: Εργασίες ανάπλασης σχολικών αυλών

Σε εξέλιξη βρίσκονται εργασίες διαμόρφωσης σε σχολικές αυλές μονάδων του Δήμου Βέροιας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της υλοποίησης της «Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Σχολικών Αυλών» από πόρους του ΕΣΠΑ.

Τα έργα επόπτευσε ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, σε πρόσφατη επίσκεψή του στην αυλή του 8ου Δημοτικού και Νηπιαγωγείου, τα οποία συστεγάζονται με το Ειδικό Σχολείο Βέροιας.

Συνολικά οι αναπλάσεις πραγματοποιούνται σε τέσσερα σχολικά συγκροτήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος Βέροιας (5ο, 8ο & 12ο Δημοτικά Σχολεία και 2ο Γυμνάσιο Βέροιας) και περιλαμβάνουν αντικατάσταση των δαπέδων των αυλών και των αθλητικών δαπέδων στα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, φυτεύσεις δέντρων με δημιουργία ποικιλόμορφων χώρων, τοποθέτηση καθισμάτων περιμετρικά των αυλών, εγκατάσταση στεγάστρων (5ο & 8ο Δημοτικό) και τοποθέτηση ραμπών ΑμΕΑ στις εισόδους των σχολικών κτιρίων.

«Η διαμόρφωση των σχολικών αυλών δημιουργεί γωνιές που παρέχουν ένα νέο βελτιωμένο αστικό περιβάλλον με λειτουργικές παρεμβάσεις και αισθητική» σημειώνει στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Βέροιας, Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις στις σχολικές μονάδες του Δήμου Βέροιας αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Πηγή: Δήμος Βέροιας

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα