Δήμος Σερρών: Παραδόθηκαν τα παιχνίδια και τα βιβλία που συγκεντρώθηκαν κατά την «Επιχείρηση Replay»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η «Επιχείρηση Replay» που υλοποίησε ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων(ΦΟ.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο τη συγκέντρωση χρησιμοποιημένων παιχνιδιών και βιβλίων στο πλαίσιο των δράσεων εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Τα είδη που συγκεντρώθηκαν παρέδωσαν την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Πρόεδρος του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης στη Διοικήτρια της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων των Σερρών Μιμή Παναγιωτάκη, στη Διευθύντρια της Κ.Ε.ΔΗ.Σ. Παρασκευή Ιωαννίδου για τα παιδιά των ΚΔΑΠ ΜΕΑ και στη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν.Σερρών «Η Ηλιαχτίδα» Θάλεια Κομιτούδη.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών, μεγάλων και μικρών στο κάλεσμα μας για συμμετοχή στην Επιχείρηση Replay, μία ξεχωριστή δράση περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης, που υλοποιήσαμε για πρώτη φορά στον Δήμο Σερρών, στην πόλη και σε όλες τις τοπικές κοινότητες.

Αυτά τα παλιά παιχνίδια και βιβλία που σε διαφορετική περίπτωση θα έμεναν ξεχασμένα σε αποθήκες και κάποια στιγμή θα κατέληγαν στα απορρίμματα, θα συνεχίσουν να προσφέρουν χαρά και χαμόγελα στα χέρια άλλων παιδιών», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης ευχαριστώντας για τη συνεργασία στη διοργάνωση της δράσης τον Πρόεδρο του ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλη Γεράνη, τα στελέχη της Διεύθυνσης Καθαριότητας και του Τμήματος Περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών και όλους όσοι συμμετείχαν στην «Επιχείρηση Replay».

Από την πλευρά του ο κ.Γεράνης συνεχάρη τον Δήμαρχο Σερρών Αλέξανδρο Χρυσάφη για την υλοποίηση της Επιχείρησης Replay αλλά και συνολικά για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Σερρών για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

«Η σημασία αυτής της δράσης είναι διττή γιατί επαναχρησιμοποιώντας τα βιβλία και τα παιχνίδια δείχνουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο και την αλληλεγγύη μας προς τους συμπολίτες μας.

Κάναμε το πρώτο βήμα και θα συνεχίσουμε τις κοινές δράσεις για την ενίσχυση της πρόληψης, της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης», επισήμανε ο κ.Γεράνης.

O κ.Χρυσάφης τόνισε, εξάλλου, ότι λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για τη δράση ο Δήμος Σερρών θα συνεχίσει τη συλλογή χρησιμοποιημένων βιβλίων και παιχνιδιών στην πόλη και τις τοπικές κοινότητες, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν σε ιδρύματα – συλλόγους που φιλοξενούν παιδιά και σε δομές προσφύγων.

Οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στη συγκέντρωση των ειδών μπορούν να απευθύνονται στις Τοπικές Κοινότητες και για την πόλη των Σερρών στη Διεύθυνση Καθαριότητας στα τηλέφωνα 2321036170 και 2321045515.

 

Πηγή: Δήμος Σερρών 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα