Δήμος Ρήγα Φεραίου: Εκπαιδευτικό σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική»

Η συντονίστρια κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, κα. Αντωνία Χασιώτη αναφέρει :
Το ΚΕΠ υγείας του Δήμου μας προσαρμόζεται στις ανάγκες πρόληψης κάθε φορά που προκύπτουν, έτσι θεώρησε ως ανάγκη την υλοποίηση της εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στην πρόληψη των ατυχημάτων στη θάλασσα. (πισίνες κλπ)
Σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα διάσωσης Μαγνησίας και τη τοπική κοινότητα Κεραμιδίου, διοργάνωσε τη Παρασκευή 19 Αυγούστου 2022 και ώρα 17,00-19:00μμ, το εξαιρετικά χρήσιμο σεμινάριο «Γνωριμία με τη Ναυαγοσωστική».
Οι συμμετέχοντες στη δράση, εκπαιδεύτηκαν στις βασικές έννοιες της Ναυαγοσωστικής. Διδάχτηκαν τρόπους εισόδου στο υγρό στοιχείο, δηλαδή είσοδο από θάλασσα, πισίνα και άλλα, τρόπους προσέγγισης θύματος με διασωστικό κολύμπι, λαβές για ανάσυρση του θύματος, τρόπους μεταφορά του θύματος, έξοδο από το υγρό στοιχείο.
Το πρόγραμμα έτυχε ιδιαίτερης αποδοχής, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών λουόμενων και κυρίως νέων και παιδιών .
Ελπίζουμε να καταφέρουμε να υλοποιήσουμε και άλλες ανάλογες δράσεις καταφέρνοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες πρώτα σε σχέση με τους κινδύνους που υπάρχουν , τους τρόπους πρόληψης καθώς και το τρόπο άμεσης βοήθειας. Σίγουρα η άμεση επόμενη δράση θα αφορά ορεινή διαβίωση καλύπτοντας ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι πρόληψης. Οσοι ενδιαφέρονται για να συμμετέχουν ή να διοργανώσουμε στη δική τους τοπική κοινότητα μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο των Κοινωνικών δομών 2425023794 ή στο mail : vsspiti@yahoo.gr
Ευχαριστούμε τη τοπική σύμβουλο κ Βλασταρίδου Ντίνα για τη συνεργασία καθώς και τους εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας και τον Ναυαγοσώστη της παραλίας Καμαρίου για την εκπαίδευση και τη φιλική προσέγγιση προς τους εκπαιδευόμενους.
Ανανεώνουμε το ραντεβού για το επόμενο καλοκαίρι με ακόμη περισσότερους εκπαιδευόμενους !
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα