Δήμος Πύργου: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση των δρόμων πέριξ του Ι.Ν. Αγίας Κυριακής

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Ο Πύργος κάθε μέρα αλλάζει»
Ακόμη ένα σημαντικό έργο έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη ατζέντα των αστικών αναπλάσεων του Δήμου Πύργου και αφορά την αισθητική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Πρόκειται για το έργο «Αστική αναζωογόνηση του κεντρικού πολεοδομικού ιστού πόλης Πύργου», συνολικού προϋπολογισμού 828.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο».
– Ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος υπέγραψε στο γραφείο του το πρωί της Δευτέρας (28/8) τη σύμβαση με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΤΕ», Κώστα Δηλάρη. Παρόντες ήταν, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος και ο προϊστάμενος του Γραφείου Μελετών Άρης Φιλιππόπουλος.
Το έργο, το οποίο ξεκινά άμεσα, αφορά αστικές αναπλάσεις στις οδούς πέριξ του Ι.Ν. Αγίας Κυριακής και συγκεκριμένα:
-την οδό Σπετσών (από τη συμβολή με την οδό Γιαννιτσών έως τη συμβολή με την οδό Μπιζανίου)
-την οδό Μπιζανίου (από τη συμβολή της με την 28η Οκτωβρίου έως τη συμβολή της με την οδό Αγ. Κυριακής)
-την οδό Αγ. Κυριακής (από τη συμβολή της με την οδό Μαθιού έως τη συμβολή της με την οδό Αδ. Κοραή)
-την οδό Μαθιού (από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Κυριακής έως τη συμβολή της με την οδό Παπασταθοπούλου)
-την οδό Παπασταθοπούλου (από τη συμβολή της με την οδό Μαθιού έως το τέρμα της οδού)
-την οδό Διάκου (από τη συμβολή της με την οδό Παπασταθοπούλου έως τη συμβολή της με την οδό Αδ. Κοραή)
-την οδό Αδ. Κοραή (από τη συμβολή της με την οδό Αγ. Χαραλάμπους έως τη συμβολή της με την οδό Λετρίνων)
* Επίσης η μελέτη περιλαμβάνει τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων led και εργασίες πρασίνου.
«Δεν μικραίνουν οι επιφάνειες οδικής κυκλοφορίας – Δεν μειώνονται οι χώροι στάθμευσης»
«Ξεκινάει άλλο ένα μεγάλο έργο, καθοριστικό για την αισθητική αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης, αλλά και έργο που βελτιώνει τις συνθήκες κυκλοφορίας των οχημάτων και των πεζών.
Τις επόμενες ημέρες ξεκινούν οι εργασίες και ο χρόνος της εργολαβίας θα είναι σύντομος με βάση και τις κατασκευαστικές δυνατότητες της εταιρίας που είναι δοκιμασμένη» δηλώνει ο Δήμαρχος Πύργου, και τονίζει επίσης ότι δεν θα υπάρξει διαφορά στις επιφάνειες οδικής κυκλοφορίες και τους χώρους στάθμευσης.
«Δεν μικραίνουμε καμία επιφάνεια οδικής κυκλοφορίας ούτε μειώνονται οι χώροι στάθμευσης. Απλά οι δρόμοι μετατρέπονται σε ήπιας κυκλοφορίας.
– Ο Πύργος κάθε μέρα αλλάζει και οι καλύτεροι μάρτυρες σ’ αυτό είναι οι επισκέπτες, οι ετεροδημότες και οι τουρίστες, που με την κριτική τους δικαιώνουν την όλη μας προσπάθεια να δημιουργηθεί μια πόλη με χώρο για τους πεζούς, με πράσινο, με ιστορικό κέντρο, σύγχρονη, καθαρή και φωτισμένη».
* * * Παίρνοντας το λόγο ο Γιάννης Αργυρόπουλος δήλωσε για το έργο:
«Εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό που είχαμε από την αρχή της τετραετίας για την αισθητική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης μας. Το έργο ακολουθεί την ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη, καθώς και της 28ης Οκτωβρίου που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.
– Τις επόμενες ημέρες ο σχεδιασμός αυτός θα ολοκληρωθεί με την υπογραφή της σύμβασης για το έργο της ανατολικής πλευράς της πόλης που περιλαμβάνει την ανάπλαση της πλατείας Μίκη Θεοδωράκη, τις οδούς Καραϊσκάκη, Λιούρδη (έως τον Αγ. Αθανάσιο), την πλατεία στα Χαλικιάτικα και την οδό Ολυμπίων».
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα