Δήμος Πύργου: Ο Πρέσβης του Μπαγκλαντές στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Τον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο επισκέφθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Μπαγκλαντές στη χώρα μας κ. Ashud Ahmed.
Τα προβλήματα των κατοίκων του Μπαγκλαντές που παρέχουν αγροτική εργασία σε περιοχές του Δήμου Πύργου, η ομαλή και ασφαλής ένταξή τους στην κοινωνία όπως και ένα ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας, ήταν από τα βασικά θέματα που συζήτησαν.
Ο κ. Ahmed, ο οποίος βρέθηκε στο Νομό συνολικά για δεύτερη φορά, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύργου για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε.
Συνοδευόμενος από τους συμβούλους του, μίλησε για τις ανάγκες των εργατών γης από το Μπαγκλαντές στην ευρύτερη περιοχή, και υπογράμμισε ότι μέσα από μια ουσιαστική συνεργασία των δύο χωρών τα οικονομικά αποτελέσματα θα είναι ουσιαστικά.
* * * Η συζήτηση των δύο ανδρών που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, κι επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα όπως στις σχέσεις της Ελλάδας με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Μπαγκλαντές, χώρα που θαυμάζει ιδιαίτερα τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό, στα αξιοθέατα και την ιστορία της πόλης του Πύργου κι άλλων τοπικών περιοχών.
– – – Ο κ. Αντωνακόπουλος, μετά τη συνάντησή τους δήλωσε: «Είχαμε μια ουσιαστική συνάντηση με τον κ. Ahmed με κύριο περιεχόμενο τα προβλήματα των πολιτών από το Μπαγκλαντές που εργάζονται στην περιοχή μας.
Είναι αρκετοί που εργάζονται σε αγροτικές εργασίες, αλλά και στον κύκλο του τουρισμού τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα εργατικό δυναμικό απαραίτητο και πολλοί βρίσκονται στη χώρα μετά από «πρόσκληση» της ελληνικής οικονομίας. Άρα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την ανάγκη για την οικονομία της χώρας αλλά να αναγνωρίσουμε και τις ανάγκες των ανθρώπων για την δική του κοινωνία. Να υπάρξει δηλαδή η χρυσή τομή της συνεργασίας που να είναι επωφελής για τις δύο πλευρές.
Επ’ ουδενί ταιριάζει στην κοσμοθεωρία μας η εκμετάλλευση ανθρώπων. Όπως δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι για τα όποια προβλήματα έχουν στην περιοχή μας και οφείλουμε να βοηθήσουμε σε μια ασφαλή ένταξή τους στην τοπική κοινωνία, σε μια δίκαιη αντιμετώπισή και δίκαιη πληρωμή για την εργασία τους.
– Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση, και ο Πρέσβης έδειξε να ξέρει πολύ καλά τα θέματα της περιοχής και έχει μια κουλτούρα που τον κατατάσσει στους πολίτες του κόσμου».
Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Γιάννης Παπαδημητρίου.
Αμέσως μετά οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μελλοντική συνάντηση.
spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα