Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων: 18 απινιδωτές στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε πρόσφατα στα Μ.Μ.Ε,  η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας  και Διαποντίων  Νήσων Μερόπη Υδραίου, με αφορμή την τοποθέτηση  18 απινιδωτών  σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου μας.   Στην παρουσίαση, παρευρεθήκαν ο  Αντιδήμαρχος   κοινωνικής πολιτικής  Ανδρέας Σκούπουρας, η εντεταλμένη σύμβουλος  για θέματα παιδείας Μαρία Ζερβού,  ο  Δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για θέματα   υγείας  Σπύρος Πουλής,  ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ΕΚΑΒ  Κέρκυρας  Χρήστος Κυπριώτης  και ο Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής   Δευτεροβάθμιας Κώστας Κωστάλης.

Η Δήμαρχος εξήρε την πρωτοβουλία της σχολικής επιτροπής    του Δήμου μας,  να διαθέσει ένα σημαντικό ποσό από τον προϋπολογισμό της, για την τοποθέτηση απινιδωτών στα σχολεία  και  έδωσε συγχαρητήρια στο Πρόεδρο Κώστα Κωστάλη.

Η τοποθέτηση απινιδωτών στα σχολεία  και σε νευραλγικούς δημόσιος χώρους του Δήμου μας, εντάσσεται στην προσπάθεια   για πρόληψη  σοβαρών περιστατικών υγείας,  των δημοτών και των επισκεπτών μας.

Η κ. Ζερβού τόνισε  ότι οφείλουμε να προλαβαίνουμε   με την βοήθεια της τεχνολογίας  περιστατικά που λαμβάνουν χώρα σε δημόσιους χώρους  και  επεσήμανε ότι    η σχολική επιτροπή  με την παρούσα δημοτική αρχή απέκτησε  ολοκληρωμένη νομική  υπόσταση.

Ο κ. Κυπριώτης  ανέφερε ότι θα προηγηθεί εκπαίδευση για την χρήση  των απινιδωτών στα σχολεία από τους άνδρες του ΕΚΑΒ και ο  Αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας  τόνισε  ότι θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στον Δήμο μας  με την προσθήκη ακόμα 20 απινιδωτών.   Τέλος ο κ. Πουλής  έκανε  την παρουσίαση   και τόνισε πόσο εύκολη είναι η χρήση  των μηχανημάτων.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα