ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ: ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΝΤΑΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Ο Δήμος Αβδήρων στο πλαίσιο της προώθησης του στρατηγικού στόχου της ισότητας του Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, υλοποιεί τη δράση «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Σκοπός της συγχρηματοδοτούμενης από το ΕΣΠΑ δράσης είναι η επίτευξη των στόχων της ισότητας στην απασχόληση, η εναρμόνιση της επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής των εργαζομένων γονέων, καθώς και η υποστήριξη της πρόσβασης και της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» εμπίπτει στον άξονα δράσεων υπέρ της συμφιλίωσης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, ο οποίος αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για την ισότητα, για τα επόμενα χρόνια.

Το πρόγραμμα αφορά κυρίως τη φύλαξη βρεφών ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων -κυρίως- γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και γενικά της οικογένειας οριζόντια, για τη φύλαξη του παιδιού ή των παιδιών τους, είτε εντός της οικογενειακής εστίας είτε στο σπίτι μιας/ενός παιδαγωγού-φροντιστή.

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα;

Τονίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μητέρες και πατέρες, φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι που εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα (και αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες). Καθώς επίσης και άνεργες μητέρες, φυσικές, θετές ή ανάδοχες που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της ΔΥΠΑ.

Το ετήσιο ατομικό εισόδημα των ενδιαφερομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 24.000 ευρώ και να μην τελούν υπό καθεστώς άδειας μητρότητας ή άδειας πατρότητας ή άδειας ανατροφής τέκνου. Και φυσικά η διεύθυνση διαμονής των ωφελούμενων προσώπων να είναι εντός των δήμων που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή της δράσης.

Οι δικαιούχοι του προγράμματος που εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ή αυτοαπασχολούμενοι, θα λαμβάνουν 500 ευρώ τον μήνα, ενώ 300 ευρώ τον μήνα θα λαμβάνουν άνεργες μητέρες και οι δικαιούχοι που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή λαμβάνουν, μέσω άλλης δράσης, voucher για συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς ή αντίστοιχες δομές.

Πώς μπορώ να ενταχθώ στο Μητρώο των Επιμελητών/τριών;

Όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του προγράμματος υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα https://ntantades.gov.gr, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων είναι δωρεάν. Δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Επιμελητών/τριών έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους,είναι Έλληνες ή αλλοδαποί πολίτες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας, και πληρούν τις προϋποθέσεις της υπ’ αριθμ: 41866/24-04-2023 Τροποποίησης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς υποψήφιους/ες Επιμελητές/τριες που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Έργου ntantades.gov.gr.

Αν σε ενδιαφέρει να γίνεις επιμελητής/τρια ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

-Μπες με τους κωδικούς taxisnet στο ntantades.gov.gr

-Ανέβασε εύκολα τα απαραίτητα έγγραφα

-Δήλωσε τον Δήμο, τον χώρο ,τις ημέρες και ώρες που θέλεις να εργάζεσαι

-Ανάλαβε τη φροντίδα παιδιών με εργόσημο που περιλαμβάνει αμοιβή και ασφάλιση

Για πληροφορίες στα τηλέφωνα: 210 3258 080, 210 3258 090, 2541355530-31-32

e-mailntantades@yeka.gr.

https://ntantades.gov.gr/

https://minscfa.gov.gr/anoixe-i-platforma-ntantades-gov-gr-gia-goneis/

https://minscfa.gov.gr/dimografiki-politiki/programma-ntantades-tis-geitonias/

https://minscfa.gov.gr/sta-500-evro-to-voucher-gia-tis-ntantades-tis-geitonias/

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα