Δήμoς Αποκορώνου: Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης του Βιολογικού Καλυβών

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης της ΕΕΛ Καλυβών με την εκτέλεση των πράξεων:
Α) ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΥΟΡΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗΣ ΙΛΥΟΣ ΕΕΛ ΚΑΛΥΒΩΝ
Β) ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΊΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΥΒΩΝ
ποσού 1.032.606,28 € συμπ. Φ.Π.Α.

Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, οι εργασίες αφορούν τη προμήθεια, την εγκατάσταση, τη διασύνδεση, τη θέση σε λειτουργία και τη δοκιμαστική λειτουργία εξοπλισμού επεξεργασίας στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων στις Καλύβες.
Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει εξοπλισμό αφυδάτωσης (με το σύνολο του περιφερειακού εξοπλισμού), εξοπλισμό προεπεξεργασίας (συγκροτήματα εσχάρωσης/εξάμμωσης/απολίπανσης), συμπληρωτικό εξοπλισμό αερισμού στους βιολογικούς αντιδραστήρες, προκατασκευασμένη μονάδα MBR δυναμικότητας 200 m3/d καθώς και ηλεκτρολογικούς πίνακες ισχύος και αυτοματισμού, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης και της καλωδίωσης τους.

Με τις συγκεκριμένες εργασίες θα αντιμετωπιστούν τα σημαντικά προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζει η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων των Καλυβών σήμερα και συγκεκριμένα:

• Η προεπεξεργασία (εσχάρωση, εξάμμωση και λιποσυλλογή) θα γίνεται σε κλειστά μηχανήματα, συνδεδεμένα σε μονάδα απόσμησης. Με αυτόν τον τρόπο περιορίζεται δραστικά η διάχυση οσμών στον περιβάλλοντα χώρο.
• Θα αυξηθεί η δυναμικότητα της βιολογικής επεξεργασίας με την προσθήκη νέου, επιπρόσθετου εξοπλισμού αερισμού,
• Θα προστεθεί μία νέα, επιπρόσθετη μονάδα επεξεργασίας, η οποία θα αυξήσει τη δυναμικότητα αλλά και θα επιτρέψει την ευχερέστερη συντήρηση του υφιστάμενου εξοπλισμού.
• Θα κατασκευαστεί μονάδα επεξεργασίας της παραγόμενης ιλύος, έτσι ώστε να μειωθεί δραστικά ο όγκος της παραγόμενης ιλύος και οι περιβαλλοντικές οχλήσεις, οι οποίες προκύπτουν σήμερα κατά τη διαχείριση της.
• Θα εγκατασταθούν σύγχρονο σύστημα αυτοματισμού και ελέγχου της λειτουργίας της εγκατάστασης, το οποίο θα επιτρέπει τον συνεχή και αποτελεσματικό έλεγχο της λειτουργίας της εγκατάστασης.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης τόνισε ότι η ολοκλήρωση των εργασιών  θα έχει θετικές επιπτώσεις στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, αφού επεκτείνει και αναβαθμίζει την υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων, προστατεύοντας τόσο το φυσικό περιβάλλον από τη ρύπανση όσο και την υγεία των κατοίκων και των τουριστών που επισκέπτονται την περιοχή.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα