Δήμαρχος Βόλβης: Παρά τις οχλήσεις μας στους αρμόδιους η αντιπλημμυρική θωράκιση άργησε

Ο Δήμος Βόλβης για μια ακόμα φορά, την τέταρτη μέσα στα τελευταία 12 χρόνια, χτυπήθηκε από πλημμύρες. Οι  καταστροφές σε σπίτια και καταστήματα και τουριστικά καταλύματα, σε Σταυρό, Βρασνά και Ασπροβάλτα, επιβάλουν να κηρυχθούν οι περιοχές αυτές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αίτημα που έχει ήδη υποβληθεί από τον Δήμο Βόλβης στις αρμόδιες αρχές.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, μαζί με στελέχη της δημοτικής αρχής, επισκέφθηκαν τις περιοχές που επλήγησαν από τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ως αποτέλεσμα υπερχειλισμένων ρεμάτων και χειμάρρων.

Όπως επισημαίνει ο δήμαρχος Βόλβης «θα πράξουμε ότι είναι δυνατόν για να συμβάλουμε στην αποκατάσταση των ζημιών. Αποτελεί κοινή διαπίστωση, ότι η χθεσινή ραγδαία βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα, μέσα σε λίγες μόνο ώρες να πέσει μια πρωτοφανής ποσότητα νερού γεμίζοντας ρέματα και χείμαρρους και δρόμους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα όμως δεν ξεπλένουν τις ευθύνες της πολιτείας να θωρακίσει αντιπλημμυρικά μια περιοχή. Η κατασκευή της Εγνατίας Οδού, δυστυχώς αλλά φαίνεται ότι αποτέλεσε τη γενεσιουργό αιτία για την αύξηση των πλημμυρικών φαινομένων, γεγονός που έχει παραδεχθεί στο παρελθόν και η ίδια η εταιρεία. Ωστόσο, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας στις αρμόδιες αρχές, η αντιπλημμυρική θωράκιση άργησε χαρακτηριστικά.

Αν και έχει δρομολογηθεί η συνολική αντιμετώπιση του θέματος και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο της εκπόνησης των αντίστοιχων μελετών, ο Δήμος Βόλβης δεν θα σταματήσει να ζητά την ταχύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το προσωπικό του δήμου, για την άμεση συνδρομή τους στη χθεσινή θεομηνία, ακόμα και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και να διαβεβαιώσω τους κατοίκους ότι όλες οι δημοτικές υπηρεσίες θα βρίσκονται, όπως πάντα, στο πλευρό των πληγέντων».

Πηγή Δήμος Βόλβης Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα