Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μόρια της Μυτιλήνης

«Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες. Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ..Μουζάλα αντί να αποδίδει ευθύνες στους Δημάρχους και στις τοπικές κοινωνίες να εφαρμόσει, επιτέλους, μία ολοκληρωμένη πολιτική στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος»

 

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες από τότε που ξέσπασε η προσφυγική κρίση, έχει αναδείξει το ανθρώπινο πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας.

Δυστυχώς όμως οι κυβερνητικοί χειρισμοί οδήγησαν στο χθεσινό τραγικό γεγονός που συνέβη στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μόρια της Μυτιλήνης, με συνέπεια την απώλεια ανθρωπίνων ζωών.

Η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και θέρισε θύελλες.

Καλούμε τον αρμόδιο υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ.Μουζάλα αντί να αποδίδει ευθύνες στους Δημάρχους και στις τοπικές κοινωνίες να εφαρμόσει, επιτέλους, μία ολοκληρωμένη πολιτική στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Καλούμε επίσης την κυβέρνηση να ξεκινήσει μία ουσιαστική συζήτηση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να μην έρθουμε αντιμέτωποι και με ακόμη χειρότερα. Τα ψέματα τελείωσαν».

 

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα