Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη με αφορμή την απονομή του βραβείου Ούλωφ Πάλμε στο Δήμαρχο Λέσβου Σπ.Γαληνό για τη συνεισφορά του στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Λέσβου Σπύρο Γαληνό για τη σημαντική αυτή διάκριση που έφερε στη χώρα μας.

Στο πρόσωπο του τιμάται το σύνολο της Αυτοδιοίκησης Α’βαθμού για την αυταπάρνηση και την ευαισθησία που έδειξε στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Την ίδια ώρα που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή  χαρακτηρίζει «ανεπαρκή» τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος στα νησιά από την κυβέρνηση με αφορμή και την κακοκαιρία, το βραβείο αυτό που μοιράζεται ο Σπύρος Γαληνός μαζί με τη δήμαρχο της Λαμπεντούζα Giusi Nicolini, αποτελεί μεγάλη δικαίωση για όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμαρχος Λέσβου μας έκανε υπερήφανους. Απέδειξε έμπρακτα πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση αν και σήκωσε δυσανάλογο βάρος, πέρασε τις εξετάσεις με επιτυχία και κατάφερε να αναδείξει το ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας μας, επιδεικνύοντας πλεόνασμα αλληλεγγύης.

Παραμένει απόλυτη προτεραιότητα για εμάς  η διασφάλιση συνθηκών ειρήνης, ισότητας και ισονομίας για όλους τους ανθρώπους ανεξάρτητα από την καταγωγή τους».

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα