Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργου Πατούλη: H Κ.Ε.Δ.Ε. φορά τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος, θέλω να πιστεύω ότι και ο κ. Σκουρλέτης είναι Υπουργός όλων των Ελλήνων και όλης της Αυτοδιοίκησης

Με αφορμή τα όσα ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Π. Σκουρλέτης, σχετικά με τη στάση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στη διαδικασία του διαλόγου για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, θα ήθελα  να τονίσω ότι:

 

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος συμμετέχει στον εθνικό διάλογο για την αλλαγή του Καλλικράτη, παρουσιάζοντας επίσημες θέσεις και προτάσεις, οι οποίες στηρίζονται στις αποφάσεις δύο Συνεδρίων της, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης. Στο διάλογο αυτό εκφράζουμε τις θέσεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δήμων της Ελλάδος, άρα δεν θα έπρεπε να αμφισβητεί ο κ. Υπουργός αν φοράμε τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος.

 

Η Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού είναι η Εθνική Ελλάδος. Γιατί είμαστε ο μόνος θεσμός του οποίου οι αιρετοί εκπρόσωποι διαθέτουν τόσο ισχυρή πολιτική και λαϊκή νομιμοποίηση, αφού εκλέγονται με ποσοστά άνω του 50%. Δεν στηρίζουν την πολιτική τους διαδρομή και πορεία σε «αταίριαστες συμμαχίες»

 

Σε αντίθεση με την Κ.Ε.Δ.Ε., η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσιάσει τις δικές της, επίσημες θέσεις στο διάλογο για την αλλαγή του Καλλικράτη. Όσα γνωρίζουμε, τα γνωρίζουμε είτε μέσω ανεπίσημων διαρροών στον Τύπο, είτε μέσω κειμένων επιτροπών που δεν δεσμεύουν πολιτικά την Κυβέρνηση.

 

Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε. Ποιοι είναι αυτοί που φορούν τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδος; Και ποιοι είναι αυτοί που επιλέγουν να φορούν τη φανέλα  του κόμματος που ανήκουν; Θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι και ο Υπουργός Εσωτερικών φορά τη Φανέλα Εθνικής Ελλάδος και είναι Υπουργός όλων των Ελλήνων και όλης της Αυτοδιοίκησης.

 

Σε κάθε περίπτωση, η Κ.Ε.Δ.Ε. θα συμμετάσχει στο διάλογο για την αλλαγή του Καλλικράτη και τη μεταρρύθμιση του Κράτους, αρκεί ο διάλογος αυτός να μην είναι προσχηματικός.

 

Καλούμε τον κ. Υπουργό να προσέλθει στο διάλογο αυτό με θέσεις και προτάσεις και με ειλικρινή διάθεση για συνεργασία και συνεννόηση.

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα