Γκουντενούδης κατά Μπαλάφα για την επίσκεψη στην περιοχή

Ο Δήμαρχος Παιονίας κ. Χρήστος Γκουντενούδης  έκανε την ακόλουθη δήλωση για την  επίσκεψη του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη  Μπαλάφα στην περιοχή:

«Η (μη) επίσκεψη του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Μπαλάφα στο Δήμο Παιονίας, για μια ακόμη φορά μας αφήνει μια διάχυτη αίσθηση απαξίωσης της περιοχής μας από την κυβέρνηση.

Ο κ. Μπαλάφας δεν εδέησε καν να επισκεφθεί το δημαρχείο παρότι εκλήθη από εμάς για να συζητήσουμε θέματα για το μεταναστευτικό και προσφυγικό, μόλις πληροφορηθήκαμε την επικείμενη επίσκεψη του στο νομό, πέραν του προγράμματος του, νομίζω ότι ο σεβασμός απέναντι σε ένα θεσμικό όργανο της πολιτείας είναι υποχρέωση.

Προτίμησε ο υπουργός να συναντηθεί με μη κυβερνητική οργάνωση στο Κιλκίς και να δει τον Δήμαρχο Παιονίας κυριολεκτικά «στο πόδι».

Προφανώς για να μην έρθει σε δύσκολη θέση να απαντήσει στα ερωτήματα μας και να απολογηθεί για την πλήρη απαξίωση της Αυτοδιοίκησης και των Δήμων της χώρας από την κυβέρνηση στο θέμα του προσφυγικού –μεταναστευτικού.

Λες και δεν ήμασταν εμείς που υπέστημεν επί δύο ολόκληρα χρόνια το βάρος μιας ανεπανάληπτης και ασύμμετρης κατάστασης με τους χιλιάδες πρόσφυγες που κατέλυσαν επί μακρόν στην περιοχή μας σε παράτυπους καταυλισμούς με την ανοχή αν όχι την προτροπή του κράτους.

Λες και δεν αντέξαμε παρόλα αυτά την πίεση και το κόστος από μια κατάσταση αφόρητη κυρίως για την μικρή τοπική μας κοινωνία όπου ο κόσμος ήταν ήδη πιεσμένος από τις οικονομικές δυσκολίες και τα συνεπακόλουθα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Το επίσημο κράτος δεν είδε καν στοιχειώδη προγραμματισμό αλλά διαχειρίστηκε την όλη κατάσταση με ψέματα.

Υποτίθεται ότι ο καταυλισμός της Νέας Καβάλας θα έπρεπε ήδη να είχε κλείσει σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης και του Υπουργείου.

Οι αποζημιώσεις για τους ιδιώτες καλλιεργητές και παραγωγούς, πληγέντες από την παραμονή των προσφύγων –μεταναστών στις ιδιοκτησίες τους θα έπρεπε ήδη να έχουν καταβληθεί.

Αντί αυτών, μόνο υποσχέσεις.

Το κράτος μέχρι τώρα δεν έχει δώσει παρά ψίχουλα, ενώ ο Δήμος Παιονίας επιβαρύνθηκε με υπέρμετρο κόστος.

Και στον αντίποδα όλων αυτών, ο κ. Μπαλάφας προτιμά να αναλώνεται σε επικοινωνιακού τύπου επισκέψεις.

Σας υπενθυμίζουμε κύριε Μπαλάφα ότι την επίσημη πολιτεία στο θέμα της διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης την ξελάσπωσαν οι Δήμοι, τα Σὠματα Ασφαλείας, ο στρατός, οι τοπικές κοινωνίες κι όχι οι ΜΚΟ».

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα