Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο του Ωρωπού Αγ. Ανδρέα

Με κάθε θρησκευτική λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Πολιούχου Ωρωπού Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, στον ομώνυμο Ιερό Ναό στη Σκάλα Ωρωπού.
Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων έλαβε χώρα, σε ειδική τελετή, η επίσημη ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ωρωπού. Οι διήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου ξεκίνησαν, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου, με την τέλεση του Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου.
Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα και τμήματος Τιμίου Λειψάνου του, το οποίο παραχώρησε για μόνιμη φύλαξη και ευλογία στον Ιερό Ναό, η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.
Ανήμερα της εορτής του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα, τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξέχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου του Β΄ και την συμμετοχή των Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρα, Καρπενησίου κ. Γεωργίου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλου, του ιερού κλήρου της περιοχής και πλήθους κόσμου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σε Ειδική τελετή, στην αίθουσα κέντρου της περιοχής, πραγματοποιήθηκε η ανακήρυξη του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου του Β’ σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ωρωπού, ο οποίος εξέφρασε την συγκίνησή του για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ωρωπού.
Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος δένουν ισχυροί δεσμοί με την περιοχή, καθώς η καταγωγή της μητέρας του είναι από το Χαλκούτσι Ωρωπού. Επίσης, έχει περάσει τα παιδικά και εφηβικά χρόνια στο Δήμο Ωρωπού, ενώ υπήρξε μαθητής αλλά και καθηγητής στο γυμνάσιο του Αυλώνα.
Κατά την ανακήρυξή του σε Επίτιμο Δημότη Ωρωπού, ο Μακαριότατος ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θωμά Ρούσση και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ύψιστη τιμή που του έκαναν.
Ο Δήμαρχος κ. Θωμάς Ρούσσης και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού, κατά την τελετή ανακήρυξης του, του απένειμαν το «Χρυσό Κλειδί της πόλης», την πλακέτα αναγνώρισης του ως Επίτιμου Δημότη Ωρωπού, καθώς και μια χειροποίητη ποιμαντορική ράβδο με τα χαρακτηριστικά του Δήμου μας.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, οι Βουλευτές και πρώην Υπουργοί Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Βλάχος και Αθανάσιος Μπούρας, οι Βουλευτές κα Γεωργία Μαρτίνου και Βασίλης Οικονόμου, ο πρώην Βουλευτής κ. Νίκος Καντερές, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, καθώς και ο Δήμαρχος Τανάγρας κ. Βασίλης Περγάλιας.
Επίσης παρέστησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης και οι Πρόεδροι των Τοπικών Ενοτήτων, καθώς και Εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής μας.
Ο Μακαριότατος, εξέφρασε την επιθυμία με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Δήμο Ωρωπού, να επισκεφτεί τα τρία αρχαιότερα εκκλησάκια της περιοχής μας, στον Ωρωπό και στο Συκάμινο. Πρόκειται για κτίσματα της Βυζαντινής περιόδου, που χρειάζονται αναστήλωση προκειμένου να γίνουν επισκέψιμα για τους δημότες.
Τέλος, ο Δήμαρχος Ωρωπού και η Δημοτική Αρχή, παρέθεσαν γεύμα στο Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’ και τη συνοδεία του σε εστιατόριο της Σκάλας Ωρωπού.

 

Περισσότερα Δήμος Ωρωπού Facebook 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα