Διαμαρτυρία Δημοτικού Συμβουλίου Ανδραβίδας – Κυλλήνης για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Την αντίθεσή του στη διενέργεια ηλεκτρονικών πλειστηριασμών εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας – Κυλλήνης με το ακόλουθο ψήφισμα:

«Μετά από τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων, την εκτίναξη της ανεργίας και το χτύπημα των βασικών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, μέσα στους επόμενους μήνες σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η μεγαλύτερη μεταφορά πλούτου με  τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Από τη μια νέα κέρδη, από την άλλη ξεσπίτωμα, χάσιμο των κόπων μιας ζωής.

Για τη χιονοστιβάδα των “κόκκινων δανείων” δεν  ευθύνονται οι  οικογένειες που πήραν στεγαστικά ή καταναλωτικά δάνεια, ούτε οι αυτοαπασχολούμενοι, μικροεπαγγελματίες ή αγρότες , που δανείστηκαν για τη δουλειά τους. Ευθύνονται οι τράπεζες  και τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις

Σήμερα δεν υπάρχει καμιά προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Καμιά διάταξη δεν απαγορεύει τον πλειστηριασμό ακόμη και της πρώτης κατοικίας. Με τα μνημόνια , γίνεται πολύ πιο εύκολη η αρπαγή της από τις τράπεζες, το κράτος και τα κερδοσκοπικά funds. Με το 4ο μνημόνιο εισάγουν   τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να ξεπεράσουν,  τον “σκόπελο” των λαϊκών αντιδράσεων, να διασφαλίσουν τις τράπεζες και να ανοίξουν ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τις αγορές.

Απέναντι σ’ αυτήν τη λαίλαπα, έχει αναπτυχθεί πια σε όλη τη χώρα ένα κίνημα αντίστασης και αλληλεγγύης το οποίο δεν  έχει επιτρέψει την αρπαγή λαϊκών σπιτιών και περιουσίας.

Όλοι όσοι ζούμε σε αυτήν τη χώρα έχουμε δικαίωμα στη στέγη, το νερό, την ενέργεια, τα κοινωνικά αγαθά.

Για τους παραπάνω λόγους , προτείνω να ψηφίσουμε και να εισηγηθούμε

 

  • την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

 

  • τη θεσμοθέτηση πραγματικής προστασίας της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και τη διαγραφή χρεών των λαϊκών νοικοκυριών

 

Την κατάργηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που περιορίζουν τα δικαιώματα του οφειλέτη και δίνουν προτεραιότητα στις τράπεζες έναντι των εργαζομένων και των ασφαλιστικών ταμείων.

 

Να δίνεται  η δυνατότητα εξαγοράς των δανείων , από τους οφειλέτες ,με την ίδια τιμή που πωλείται από τις τράπεζες  σε ξένα κερδοσκοπικά  funds».

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα