Διαδοχικές συναντήσεις με τους Γ. Γ. των Υπουργείων Εσωτερικών και Πολιτισμού είχε στην Αθήνα η Δήμαρχος Μ. Υδραίου

Διαδοχικές συναντήσεις με τους Γενικούς Γραμματείς των Υπουργείων Εσωτερικών και Πολιτισμού είχε στην Αθήνα η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Αντικείμενο των επαφών ήταν η προώθηση ζητημάτων που σχετίζονται με την λειτουργία του Δήμου, τη στήριξη πολιτιστικών σωματείων και φορέων αλλά και την ολοκλήρωση σημαντικών έργων πολιτισμού.

Η Μ. Υδραίου συναντήθηκε και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου στον οποίο έθεσε σειρά θεμάτων σχετικών με την αρμοδιότητά του. Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το έργο αποκατάστασης της Ανουτσιάτα γνωστοποιήθηκε στη Δήμαρχο ότι το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου αναμένεται να γίνει η εκ νέου έναρξη των εργασιών από το νέο ανάδοχο του έργου. Ενημερώθηκε επίσης για την ολοκλήρωση του δεύτερου σταδίου εκπόνησης του master plan των Φρουρίων ενώ η ίδια επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας οργανωμένων χώρων διενέργειας πολιτιστικών εκδηλώσεων εντός του παλαιού Φρουρίου. Επίσης, καταρχήν θετική ήταν η ανταπόκριση στο αίτημα το οποίο έθεσε η Μ. Υδραίου για γενναία χρηματοδότηση των Φιλαρμονικών και των Πολιτιστικών Σωματείων του Δήμου σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής που θα βοηθήσει τον εκσυγχρονισμό και γενικότερα τη λειτουργία και το πολιτιστικό έργο το οποίο επιτελούν. Για το τελευταίο, απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες και συνεννοήσεις οι οποίες θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη συνάντηση την οποία είχε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη τέθηκαν ζητήματα οικονομικής και λειτουργικής φύσεως. Ειδικότερα, η κ. Υδραίου ως Δήμαρχος, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ και ως μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ έθεσε μετ’ επιτάσεως το ζήτημα του αυξανόμενου ενεργειακού κόστους λόγω των ανατιμήσεων. Από την πλευρά του Γενικού Γραμματέα επισημάνθηκε ότι ήδη έχει συσταθεί επιτροπή από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών η οποία ασχολείται με την αναζήτηση χρηματοδοτικών εργαλείων οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος. Τέλος, η Δήμαρχος έθεσε το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού στους τομείς κυρίως των οικονομικών και τεχνικών υπηρεσιών.

Πηγή:

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα