ΔΕΥΑΣ: Νέα χρηματοδότηση 5.400.000 ευρώ για έργο ύδρευσης στον Λευκώνα

Την έγκριση χρηματοδότησης ενός ακόμη σημαντικού έργου προϋπολογισμού 5.400.000 ευρώ από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ πέτυχε ο Δήμος Σερρών διασφαλίζοντας οριστικά την ποιοτική και συνεχή υδροδότηση του Λευκώνα όπως ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Σερρών κ.Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ.Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος.

«Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας θέσαμε ως προτεραιότητα την επίλυση του χρόνιου προβλήματος στην υδροδότηση του Λευκώνα.

Σήμερα βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η πρόταση που υπέβαλε η ΔΕΥΑΣ στις 14 Δεκεμβρίου 2021 για το έργο “Εργασίες βελτίωσης εξωτερικού υδραγωγείου ΤΚ Λευκώνα Δήμου Σερρών” προϋπολογισμού 5,4 εκατ.ευρώ εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ.

Δίνουμε λύση στις διακοπές υδροδότησης ειδικά στις περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα στην ποιότητα του νερού στο δίκτυο του Λευκώνα μετά από έντονες βροχοπτώσεις», τόνισε ο κ.Χρυσάφης και πρόσθεσε:

«Η χρηματοδότηση του εν λόγω έργου ανεβάζει το συνολικό ύψος των εντάξεων από τον Σεπτέμβριο του 2019 στον Δήμο Σερρών στα 55 εκατ.ευρώ, ένα πρωτοφανές ποσό που καταφέραμε να φέρουμε ως αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς και της επένδυσης που έχουμε κάνει σε μελέτες. Και έπεται συνέχεια…».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ.Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, η ολοκλήρωση του έργου θα συμβάλλει στη διασφάλιση της ποιότητας του νερού και στην εξασφάλιση συνεχούς υδροδότησης της ΤΚ Λευκώνα από τις υφιστάμενες γεωτρήσεις και τις υπάρχουσες πηγές Μπατανίων.

Ειδικότερα στο πλαίσιο του έργου, θα κατασκευαστούν 42.580 μέτρα αγωγών, ενώ θα γίνει και σύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ.

«Η αντικατάσταση των βαρυτικών δικτύων των πηγών Μπατανίων και Μοραμόρ θα ελαχιστοποιήσει τα προβλήματα στο βόρειο και ορεινό τμήμα του εξωτερικού δικτύου του Λευκώνα, ενώ παράλληλα θα δώσουν τη δυνατότητα καλύτερης και σωστότερης διαχείρισης του δικτύου.

Η αντικατάσταση των καταθλιπτικών αγωγών της γεώτρησης Λευκώνα με την αντικατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της, θα ελαχιστοποιήσουν τα προβλήματα λειτουργίας της γεώτρησης και της μεταφοράς νερού από τη γεώτρηση στον οικισμό Λευκώνα, ενώ η δυνατότητα υδροδότησης είτε της δεξαμενής Σίρρις είτε των δύο δεξαμενών στο άλσος Πευκάκια θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη ως προς τη διαχείριση του νερού στον οικισμό», επισήμανε ο κ.Χαλκιόπουλος.

Ο κ.Χαλκιόπουλος υπογράμμισε ότι με το συγκεκριμένο έργο το συνολικό ύψος των εντάξεων στη ΔΕΥΑΣ κατά τη διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Αρχής του Αλέξανδρου Χρυσάφη ανέρχεται σε περίπου 35 εκατ.ευρώ.

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένονται οι εντάξεις νέων έργων αποχέτευσης με κυριότερα την επέκταση και αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού, τη μονάδα ηλιακής ξήρανσης καθώς και τα φωτοβολταϊκά πάρκα, τα οποία θα βοηθήσουν δραστικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους της ΔΕΥΑΣ.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ.Γερμανός Καμελίδης τόνισε ότι το έργο «Εργασίες βελτίωσης εξωτερικού υδραγωγείου ΤΚ Λευκώνα Δήμου Σερρών» έχει χρονικό ορίζοντας ολοκλήρωσης τους 18 μήνες.

Όπως σημείωσε, είναι το δεύτερο μεγάλο έργο που θα υλοποιηθεί από την τρέχουσα Δημοτική Αρχή στον πρώην Δήμο Λευκώνα, καθώς χθες δημοπρατήθηκε και το έργο της ενιαίας διαχείρισης των εξωτερικών υδραγωγείων (πυρήνας ύδρευσης) των οικισμών Χριστός – Καλών Δένδρων, προϋπολογισμού 1.930.000 ευρώ.

Πηγή: Δήμος Σερρών

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα