Υπεγράφη σύμβαση για τη διαμόρφωση πλατειών και κοινόχρηστων χώρων της Δ.Ε. Σχηματαρίου, προϋπολογισμού 550.619,19 ευρώ

Ο Δήμος Τανάγρας προχωρά στη διαμόρφωση κι ανάπλαση έξι πλατειών και κοινόχρηστων χώρων εντός σχεδίου πόλεως του οικισμού Σχηματαρίου και συγκεκριμένα στα ΟΤ 24, 64, 132, 136, 159 και 214, μετά την σύμβαση κατασκευής του έργου που υπεγράφη την Τρίτη  στις 26/1/2021, από τον Δήμαρχο Τανάγρας Βασίλη Περγάλια και τη νόμιμη εκπρόσωπο, Παλόγου Χριστίνα της ανάδοχης Κοινοπραξίας ΧΡΙΣΤΙΝΑ Δ. ΠΑΛΟΓΟΥ – ΜΑΡΙΟΣ Ν. ΣΠΑΘΗΣ, που αναδείχθηκε μειοδότης, με προσφορά έκπτωσης 44,6%.

Το έργο που είχε αρχικά συνολικό προϋπολογισμό 550.619,19€ με ΦΠΑ 24%,  πρόκειται να καλυφθεί από ιδίους πόρους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται να γίνουν διάφορες επεμβάσεις, όπου απαιτούνται οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες σε έξι κοινόχρηστους χώρους του οικισμού Σχηματαρίου.

Ο οικισμός Σχηματαρίου στερούνταν από χώρους ανάπαυσης και πρασίνου σε πολλές γειτονιές. Η διαμόρφωση και η ανάπλαση αναξιοποίητων τμημάτων του θα δώσει στον οικισμό και τους κατοίκους τους, χώρους κατάλληλους για σημεία συνάντησης, περιπάτου, ξεκούρασης και παιχνιδιού.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας,  δηλώνει ότι:

«Στο πλαίσιο σχεδιασμού της δημοτικής αρχής, που έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη θητεία της, και αφορά παρεμβάσεις αναβάθμισης κοινόχρηστων χώρων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, με στόχο να κάνουν τον Δήμο μας πιο όμορφο, πιο λειτουργικό και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας, σήμερα με χαρά υπογράψαμε το έργο να μετατρέψουμε έξι σημεία του τόπου μας που, επί δεκαετίες, παρέμεναν αναξιοποίητα σε σημεία αναφοράς για τους δημότες μας. Πρόκειται να δημιουργήσουμε έξι όμορφους χώρους πρασίνου, παιχνιδιού και αναψυχής, τους οποίους σύντομα θα παραδώσουμε στους μικρούς και μεγάλους κατοίκους του Σχηματαρίου και τους επισκέπτες του, όπου θα μπορούν να συναντηθούν, να αθληθούν και να ψυχαγωγηθούν.»

Πηγή Δήμος Τανάγρας Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα