Ξεκίνησαν τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας ύψους 2.638.757,96 ευρώ στο Δήλεσι

Ένα ακόμη σημαντικό έργο υποδομής για το Δήλεσι ξεκίνησε, το οποίο θα δώσει λύση σε πλημμυρικά φαινόμενα, που για πολλά χρόνια δημιουργούσαν σοβαρά προβλήματα και καταστροφές.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέσα από το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα έργων για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», και το συνολικό του κόστος, βάσει του προϋπολογισμού του, ανέρχεται στο ποσό των 2.638.757,96 ευρώ.

Η μελέτη του έργου πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Τεχνικών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας και σύμφωνα μ΄ αυτήν το συγκεκριμένο έργο αφορά την κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων συνολικού μήκους περίπου 1.400 m στο Δήλεσι, επί των οδών Μακεδονίας και Αγ. Γεωργίου.

Πιο συγκεκριμένα η περιοχή που θα γίνει το έργο είναι τμήμα της οδού Μακεδονίας (από τη διασταύρωση με την οδό Νάξου έως και την Αγίου Γεωργίου) και το τμήμα της Αγίου Γεωργίου από το ανωτέρω σημείο μέχρι και την παραλία Δηλεσίου (οδός Κίρκης), έτσι ώστε να παραληφθούν δύο από τα ρέματα του Δηλεσίου, τα οποία δημιουργούν συνεχή προβλήματα πλημμυρών κατά τη διάρκεια των βροχοπτώσεων. Παράλληλα,  θα αποχετευτούν και τα όμβρια ύδατα των κάθετων οδών στην Αγίου Γεωργίου καθ’ όλο το μήκος του έργου. Επιπλέον, θα κατασκευαστούν φρεάτια υδροσυλλογής, τα οποία θα τοποθετηθούν στα σημεία συμβολής των κάθετων οδών με την οδό Αγίου Γεωργίου, καθώς σε όλες τις διασταυρώσεις οδών και σε λοιπές αποστάσεις που δεν υπερβαίνουν τα 50 m, θα κατασκευαστούν τσιμεντένια φρεάτια επίσκεψης / διακλάδωσης, τα οποία θα φέρουν τις απαραίτητες αναμονές για μελλοντικές επεκτάσεις.

Σε περίπτωση αδυναμίας παράκαμψης του δικτύου ύδρευσης, ο ανάδοχος θα κατασκευάσει νέες συνδέσεις ύδρευσης, οι οποίες έχουν προμετρηθεί και περιλαμβάνονται στη μελέτη.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας,  δηλώνει ότι:

«Ένα ακόμη μεγάλο έργο ξεκινά στο Δήλεσι. Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέταξε την πρόταση-μελέτη μας για αντιπλημμυρική προστασία, δίνοντας μας έτσι τη δυνατότητα μιας μεγάλης παρέμβασης στην περιοχή του Δηλεσίου, με στόχο την θωράκισή της από καταστροφικά πλημμυρικά φαινόμενα. Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και οι υποδομές (όπως συγκεκριμένα στο Δήλεσι η αλλαγή αμιαντοσωλήνων, η τηλεμετρία  και το μεγαλύτερο έργο η Κεντρική Αποχέτευση που εξασφαλίσαμε) που σχετίζονται με την ποιότητα και την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των δημοτών μας αποτελούν βασική μας προτεραιότητα.

Παρά την δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε λόγω της πανδημίας και τους περιορισμένους πόρους συνεχίζουμε με καθημερινή, αθόρυβη, αλλά ουσιαστική δουλειά, δυναμικά το έργο μας. Προχωράμε σε μεγάλα έργα υποδομών που έχουμε σχεδιάσει με την Τεχνική Υπηρεσία και τις υπηρεσίες του Δήμου μας, εστιάζοντας  περισσότερο στη μεγαλύτερη μόχλευση κονδυλίων από κάθε πηγή χρηματοδότησης  με ώριμες μελέτες που διαθέτουμε, έτσι ώστε  να τα αξιοποιήσουμε σε έργα ουσίας για τους δημότες  μας  και να μετατρέψουμε τον τόπο μας σε  ένα σύγχρονο Δήμο με επίκεντρο τον πολίτη!  ”

Πηγή Δήμος Τανάγρας Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα