Ο Δήμος Τανάγρας προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεκδίκηση όλων των δασικών εκτάσεων της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου

Για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Τανάγρας ξεκίνησε η διεκδίκηση όλων των δασικών εκτάσεων της κτηματικής περιφέρειας του δήμου.

Σας παραθέτουμε το ιστορικό των ενεργειών που έχει γίνει έως σήμερα από τη Δημοτική αρχή και έχει ως εξής:

  • Το 2018 ο Δήμαρχος Τανάγρας Βασίλης Περγάλιας ενημερώθηκε για το ειδικό ιδιοκτησιακό καθεστώς της Επαρχίας Θηβών και την ειδική νομοθεσία και νομολογία υπέρ των Δήμων.
  • Αμέσως, ο Δήμος Τανάγρας συνεργάστηκε με το δικηγορικό Γραφείο Κ. Κουντουριώτη & Δ. Κουντουριώτη, το οποίο κατ’ εντολή του Δημάρχου και των συλλογικών οργάνων του δήμου προέβηκε σε ενέργειες διεκδίκησης μέσω της δικαστικής οδού.
  • Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, με την υπ αρ. 81/2018 απόφασή της, αναθέτει στο παραπάνω Δικηγορικό Γραφείο την άσκηση κάθε νόμιμης δικαστικής ενέργειας κατά της εταιρείας “ΑΙΟΛΙΚΗ ΡΑΧΟΥΛΑΣ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ Α.Ε.”.
  • Αρχικά, στέλνεται εξώδικο έγγραφο προς την εταιρεία “ΑΙΟΛΙΚΗ ΡΑΧΟΥΛΑΣ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΩΝ Α.Ε.” να σταματήσει κάθε εργασία για την εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στη θέση “ΡΑΧΟΥΛΑ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ” της κτηματικές περιφέρειας Πύλης.
  • Προχωρά κατόπιν σε Ασφαλιστικά μέτρα (προσωρινά), τα οποία δεν έγιναν δεκτά.
    Το Ειρηνοδικείο με την υπ αρ. 34/2018 απόφασή του αναφέρει ότι από το 2003 με Υπουργική Απόφαση του Υφ. Γεωργίας εγκρίθηκε η επέμβαση σε δημόσια δασική έκταση για την εγκατάσταση Αιολικού Πάρκου και με την υπ αρ. 22686/2009 απόφαση του Γ.Γ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας χορηγήθηκε άδεια εγκατάστασης στην εταιρεία.
  • Αμέσως μετά τα προσωρινά, ο Δήμος Τανάγρας καταθέτει την πρώτη τακτική (κανονική) αγωγή κατά του Δημοσίου με την οποία ζητά να αναγνωριστεί ως κύριος και νομέας της έκτασης 3.323.000τμ. στη θέση “ΡΑΧΟΥΛΑ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ”. Η πρώτη αυτή αγωγή δεν έγινε δεκτή γιατί η δικαστής του Πρωτοδικείου Θηβών δεν έλαβε υπόψιν του τα νομιμοποιητικά έγγραφα του Δήμου και τις καταθέσεις-μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.
  • Συνεχίζει, ασκώντας Έφεση στο Εφετείο της Εύβοιας, για να κριθεί η υπόθεση στο ανώτερο Δικαστήριο.
  • Παράλληλα, ο Δήμος έχει χορηγήσει έγγραφες κι επίσημες βεβαιώσεις υπέρ των ιδιοκτητών της περιοχής των Δερβενοχωρίων, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν να αντιμετωπίσουν το δημόσιο και να σώσουν τις ιδιοκτησίες τους.

Το ξεκίνημα της δικαστικής οδού έγινε πιλοτικά από τη “ΡΑΧΟΥΛΑ ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ” και θα συνεχιστεί με τη θέση ΡΟΚΑΝΙ-ΚΙΑΦΑ.

  • Ο Δήμος συγκέντρωσε και παρέδωσε σχετικά έγγραφα από τα αρχεία των Κοινοτήτων Πύλης και Σκούρτων καθώς σε συνεργασία με την Τεχνική του Υπηρεσία έφτιαξε όλα τα αναγκαία τοπογραφικά.
  • Με την ανάρτηση του δασικού χάρτη της Βοιωτίας στο διαδίκτυο πρόκειται να προβεί ο ίδιος καθώς και οι δημότες της περιοχής των Δερβενοχωρίων σε αντιρρήσεις κατά του δασικού χάρτη στο Δασαρχείο Θηβών έως 17-6-2021.
  • Σε ενστάσεις επίσης πρόκειται να προβούν Δήμος και πολίτες για το Κτηματολόγιο.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Τανάγρας δηλώνει ότι:

“Ο Δήμος Τανάγρας έχει ξεκινήσει έναν μεγάλο αγώνα με το Δημόσιο, στον οποίο πρόκειται να έρθει αντιμέτωπος με εταιρείες μεγάλων οικονομικών συμφερόντων.

Στόχος του Δήμου είναι να αναγνωριστεί δικαστικά ότι όλες οι εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης της κτηματικής του περιφέρειας ανήκουν νόμιμα στον Δήμο, ώστε να τις εκμεταλλεύεται ο ίδιος χωρίς αμφισβητήσεις, με τεράστιο όφελος για τον Δήμο και τους δημότες.

Έχουμε την πολιτική βούληση, την πίστη και την προσήλωση στο δίκαιο αγώνα μας να διεκδικήσουμε ότι ανήκει στον Δήμο και στους δημότες μας.”

Πηγή Δήμος Τανγρας Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα