Το «Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων» μπαίνει στην τελική φάση υλοποίησης

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, κ. Βασίλης Περγάλιας  παρέστη στην ειδική εκδήλωση για την ιδρυτική πράξη της Εταιρείας Διαχείρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων Ασωπού Α.Ε., μετά από πρόσκληση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας.

Ο κ. Περγάλιας χαιρέτισε την εκδήλωση,  ευχαριστώντας αρχικά όλους όσους στήριξαν την πρωτοβουλία για το σχέδιο εξυγίανσης και ανάπτυξης της περιοχής του Ασωπού, την οποία οραματίστηκε μαζί με τον νυν Δήμαρχο Αθηναίων και πρώην Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη και σημείωσε πως “Θέλουμε ένα υγιές περιβάλλον, θέλουμε μεγάλες επιχειρήσεις κι επενδύσεις,  θέλουμε δουλειές για τα παιδιά μας”, στέλνοντας μήνυμα πως “… Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στο δίκαιο,  αλλά θα είμαστε κι απέναντι σε ότι δεν συμφέρει τον τόπο μου και τους πολίτες του.”

Ο κ. Κώστας Μπακογιάννης, δήμαρχος Αθηναίων, βασικός εμπνευστής- υποστηρικτής του εγχειρήματος ως πρώην περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας ανέφερε ότι “το «Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων» είναι ένα εμβληματικό, αναπτυξιακό έργο στη Στερεά Ελλάδα, αξίας 260 εκατομμυρίων ευρώ, που στόχο έχει την εξυγίανση του ποταμού Ασωπού και την ανάπτυξη της περιοχής….Τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι κρίσιμα. Απαιτείται πολλή δουλειά απ΄ όλους… Έχουμε όμως όλα τα εργαλεία και τα μέσα να υλοποιήσουμε στην πράξη το σχέδιο”.

Ο κ. Φάνης Σπανός, Περιφερειάρχης  Στερεάς Ελλάδας είπε ότι “με την ίδρυση της Εταιρείας Διαχείρισης του Επιχειρηματικού Πάρκου Οινοφύτων, κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για το μεγάλο έργο της ΟΧΕ Ασωπού, που ξεκινήσαμε το 2014 με τον Κώστα Μπακογιάννη…Δε θα κουραστώ να επαναλαμβάνω ότι Ανάπτυξη και Περιβάλλον δεν είναι αντίπαλοι, αλλά συνοδοιπόροι. Και εμείς, έχουμε πολλή δουλειά για να το αποδείξουμε, να το κάνουμε πράξη”.

Το  «Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων» μπαίνει πλέον στην τελική φάση υλοποίησης του, μετά την υπογραφή έναρξης της Εταιρείας Διαχείρισής του και θα προχωρήσει στην εξυγίανση της Άτυπης Βιομηχανικής Συγκέντρωσης (ΑΒΣ) Οινοφύτων και στην κατασκευή των απαιτούμενων υποδομών, προκειμένου να μετατραπεί σε οργανωμένο Επιχειρηματικό Πάρκο, βάσει του σχεδιασμού που έχει γίνει από την Περιφέρεια για την οριστική και αποτελεσματική επίλυση του μείζονος προβλήματος στην περιοχή του Ασωπού.

 

ΔΤ – Χαιρετισμός ΕΔΕΠ

Πηγή Δήμος Τανάγρας Website

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα