«Έξυπνα» ηλιακά παγκάκια αποκτά ο Δήμος Τανάγρας

Ο Δήμος Τανάγρας προμηθεύτηκε και τοποθέτησε «έξυπνα ηλιακά παγκάκια» σε πέντε σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων του.

Το “έξυπνο παγκάκι” είναι μια καινοτομία που εντάσσεται στις ολοκληρωμένες δράσεις «Έξυπνης Πόλης» (Smart City) του Δήμου Τανάγρας.
Τα “έξυπνα παγκάκια” προσφέρουν στους χρήστες πολλές περισσότερες υπηρεσίες από την ανάπαυση. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό σταθμό διευκολύνσεων. Διαθέτουν ενσωματωμένες κυψέλες που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ενώ παράλληλα διαθέτουν δύο θύρες USB και 2 ενσωματωμένες θέσεις ασύρματης φόρτισης Qi στα δύο άκρα τους, ώστε να μπορούν δύο διαφορετικά άτομα να κάνουν ταυτόχρονη χρήση. Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα διασύνδεσης στο Internet μέσω 4G Wifi, έχει νυχτερινό φωτισμό, παρέχει ενημερώσεις προς τους δημότες σε πραγματικό χρόνο μέσω οθόνης, ενώ υπάρχει η δυνατότητα παροχής ηχητικών μηνυμάτων.

Αναφορικά με το περιβάλλον, τα έξυπνα παγκάκια διαθέτουν μετρητικούς δέκτες που εμφανίζουν πληροφορίες τόσο σε πραγματικό χρόνο αλλά και σε ιστορική καταγραφή, οι οποίοι περιλαμβάνουν:1) Θερμοκρασία, 2) Υγρασία και 3) Ατμοσφαιρική πίεση.

Το κάθε “έξυπνο παγκάκι” είναι μεταλλικής κατασκευής και η επιφάνειά του από εξαιρετικής αντοχής, διάφανου γυαλιού ασφαλείας πάχους 14mm, ώστε να καθίσταται ιδιαίτερα ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες, τον άνεμο, την υγρασία και τους βανδαλισμούς.

 Τα σημεία που τοποθετήθηκαν τα έξυπνα παγκάκια είναι τα ακόλουθα:

  • Πλατεία Σχηματαρίου
  • Πλατεία Οινοφύτων
  • Πλατεία Δηλεσίου
  • Πλατεία Άρματος
  • Πλατεία Στέφα Μαλιάτση στην Πύλη

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας,  δηλώνει ότι:

Ο Δήμος Τανάγρας πρωτοπορεί και καινοτομεί, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία με τέτοιον τρόπο ώστε να διευκολύνει με διάφορους τρόπους τη ζωή των δημοτών και των επισκεπτών του. Τα έξυπνα ηλιακά παγκάκια αποτελούν μια καινοτόμα προσθήκη στον εξοπλισμό του τόπου μας. Είναι πολυλειτουργικοί χώροι πράσινης ενέργειας που παρέχουν οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τις μελλοντικές βιώσιμες πόλεις.  Αν τα έξυπνα ηλιακά παγκάκια αποδειχθούν λειτουργικά, είμαστε διατεθειμένοι να προμηθευτούμε κι άλλα καθώς και να προχωρήσουμε και σε άλλες πρωτοβουλίες έξυπνων πόλεων με μοναδικές υπηρεσίες για τους πολίτες μας συναντώντας το αύριο σήμερα!”

Πηγή Δήμος Τανάγρας Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα