Ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Τανάγρας, εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Με την υπ’ αρ. 17967,14-12-2020 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκου, ο Δήμος Τανάγρας εξασφάλισε την ένταξη του έργου «Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος εντοπισμού διαρροών, ελέγχου ποιότητας και μείωσης του μη τιμολογούμενου νερού στον Δήμο Τανάγρας» στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» .

Το ποσό χρηματοδότησης του έργου είναι ύψους 5.572.169,40 €, το οποίο θα αποπληρωθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αντικείμενο του έργου είναι: H προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού εντοπισμού διαρροών και ελέγχου της ποιότητας του νερού σε επιλεγμένα σημεία του δικτύου και η αντικατάσταση οικιακών υδρομέτρων με νέα ηλεκτρονικά, ακριβείας. Η εγκατάσταση του εξοπλισμού θα γίνει στο σύνολο της Δ.Ε. Σχηματαρίου, στη Δ.Κ. Οινοφύτων, στο υπόλοιπο Δηλεσίου, στο σύνολο της Δ.Ε. Τανάγρας και το σύνολο της Δ.Ε. Δερβενοχωρίων.

Στόχος του έργου είναι να υλοποιηθεί και να εγκατασταθεί ένα αυτόματο σύστημα τηλεματικής παρακολούθησης και ελέγχου του δικτύου ύδρευσης, που θα προσφέρει δυνατότητες έγκαιρου εντοπισμού διαρροών(αφανείς διαρροές στους αγωγούς, δυσλειτουργούντα υδρόμετρα καταναλωτών και παράνομες συνδέσεις) και επιπροσθέτως, μέσω του ελέγχου του νερού στο εσωτερικό δίκτυο να εξασφαλίζεται η επάρκεια του  και η ποιότητά του για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ο Δήμος Τανάγρας, ως κύριος του έργου, υποχρεούται, εντός εξαμήνου από την έκδοση της απόφασης, να το δημοπρατήσει.

Ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας δήλωσε ότι:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που ακόμη ένα σημαντικό έργο δρομολογήθηκε για τον Δήμο μας, μετά την ένταξή του, από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ μέρους των Δημοτών μας τον Υπουργό Εσωτερικών για την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν τον τομέα του Περιβάλλοντος, ώστε να πετύχουμε την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»,  καθώς και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας για τη σύνταξη και υποβολή της πρότασης μας.

Ουσιαστικά, με το έργο αυτό θα έχουμε ένα χρήσιμο εργαλείο για τον έλεγχο και τη διαχείριση των δικτύων μας, έτσι ώστε να εντοπίζουμε εγκαίρως βλάβες και διαρροές και να επεμβαίνουμε άμεσα για την αποκατάστασή τους, βελτιώνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες μας καθώς και να ελέγχουμε την ποσότητα και την  ποιότητα του διατιθέμενου νερού για την ορθολογική διαχείρισή του και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Το έργο αυτό αποτελεί ένα μικρό δείγμα γι’ αυτά που έχουμε προγραμματίσει να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον στον τόπο μας.

Συνεχίζουμε, με πολλή δουλειά, πρόγραμμα και σχεδιασμό,  να διεκδικούμε για όλα τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος μας, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο για τους πολίτες μας.”

Πηγή Δήμος Τανάγρας Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα