Έκτακτη Επιχορήγηση, ύψους 295.200,00 ευρώ, από το Υπουργείο Εσωτερικών στο Δήμο Τανάγρας για κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών λόγω COVID-19

Με την υπ’ αρ. 22848 απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021 κι αφορά έκτακτη επιχορήγηση Δήμων της χώρας, συνολικού ποσού ύψους 50.000.000 ευρώ, για την κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19, ο δήμος Τανάγρας θα λάβει 295.200,00 ευρώ, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα που συνοδεύει την απόφαση.

Η απόφαση αναφέρει ότι: “Κατανέμουμε συνολικό ποσό ύψους 50.000.000 ευρώ σε Δήμους της χώρας, για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού COVID-19 και για τον περιορισμό της διασποράς του. Τα ποσά της κατανομής θα καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19 καθώς και λοιπές δαπάνες τους.

Η κατανομή του συνολικού ποσού ανά Δήμο γίνεται σε χρέωση του τηρούμενου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων λογαριασμού του Υπουργείου, με τίτλο “Κάλυψη των πάσης φύσεως αναγκών των ΟΤΑ κλπ.

Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας,  δηλώνει ότι:

“Πρώτιστο μέλημα μας είναι η διασφάλιση της υγείας των δημοτών μας. Από τις πρώτες ημέρες των μέτρων κάναμε το καλύτερο δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Θα συνεχίσουμε με εντατικούς ρυθμούς προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες διασποράς του κορωνοϊού και σας καλώ όλους να τηρείτε τα μέτρα πιστά, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε σύντομα την υγειονομική κρίση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω το Υπουργείο Εσωτερικών και ιδιαίτερα τον υπουργό κ. Πέτσα, που εκτιμώντας την προσπάθειά μας στέκεται δίπλα μας και μας στηρίζει, προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες.”

Πηγή Δήμος Τανάγρας Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα