Εκδηλώσεις της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παιονίας

Σε ανακοίνωση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παιονίας για τις πρόσφατες εκδηλώσεις της αναφέρονται τα εξής: «Φέτος το καλοκαίρι το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου μας, συμμετείχε στο 15ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στην Κόρινθο. Ένα Φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Δήμο Κορινθίων σε συνεργασία με το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας», και που αποτελεί πλέον θεσμό πανελλήνιο. Μεταξύ των 10 θεατρικών σχημάτων ήταν και το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου μας που επιλέχτηκε ανάμεσα σε δεκάδες άλλες συμμετοχές και αιτήσεις.
Έτσι την Παρασκευή 4 Αυγούστου δίπλα στον πανέμορφο ναό του Απόλλωνα στην Αρχαία Κόρινθο δόθηκε η παράσταση μας «Κυριακάτικος περίπατος» του Ζωρζ Μισέλ (Μια συνηθισμένη τυπική οικογένεια, σε μια συνηθισμένη τυπική μεγαλούπολη. Ένα έργο που μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν μια σουρεαλιστική κοινωνική παρωδία). Την παράσταση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, και ο Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών-Συγγραφέας κ. Γιάννης Μπάρτζης. Πριν την έναρξη της παράστασης τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο ερασιτεχνικό θέατρο και τον αγώνα τους για τη ζωή, ο δικός μας Κώστας Μανασής και η Κορίνθια Αναστασία Ρουστέμη. Την Πέμπτη 10 Αυγούστου, έπεσε η αυλαία με το έργο του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες» από την διοργανώτρια ομάδα «Κορινθιακό Θέατρο Βασίλης Ρώτας», (παρουσίαση εκτός διαγωνισμού) και ακολούθως ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της κριτικής επιτροπής που την αποτελούσαν οι: Τώνης Λυκουρέσης (Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής, Σκηνοθέτης, Γενικός Γραμματέας και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών), Νίκος Πιέρρος (Πολιτικός Μηχανικός, Ιστορικός Ερευνητής, Αντιπρόεδρος Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών, Μέλος Κ.Θ.Β.Ρ.), Κορνηλία Κουντούρη (Καθηγήτρια Μουσικής, Εκπαιδευτικός), Μαρία Μαρρή (Θεατρολόγος, Εκπαιδευτικός), και Παγώνα Τσαλπαρά (Ερασιτέχνης Ηθοποιός, Μέλος του Κ.ΘΒ.Ρ.). Κατά την απονομή των βραβείων, βραβεύθηκε με «Έπαινο Ερμηνείας» ο Λεωνίδας Πασχαλίδης για τον ρόλο του ως γιος της Οικογένειας. Ένας έπαινος που αποτελεί άλλη μία τιμητική διάκριση για το Θεατρικό Εργαστήρι της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παιονίας Κιλκίς και την 10χρονη και πλέον πορεία του στο ερασιτεχνικό θέατρο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Ευχαριστούμε για την φιλοξενία τους, τον Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό και τον Δήμο Κορινθιών, και τον Πρόεδρο του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» κ. Παύλο Καράγιωργα,. Συγχαρητήρια για την τέλεια διοργάνωση και την άψογη συνεργασία. Επίσης ευχαριστούμε την Αναστασία Ρουστέμη-Γκουριώτη, υπεύθυνη για την ομάδα μας, τη Γιώτα, το Νίκο την Παγώνα, την Νικολέτα ,την Κική και όλα τα μέλη του Κορινθιακού Θεάτρου «Βασίλης Ρώτας» που βοήθησαν για να στηθεί το Φεστιβάλ Θεάτρου,. Ευχαριστούμε επίσης τον συγγραφέα Γιάννη Μπάρτζη για την ξενάγηση του στην Αρχαία Κόρινθο.
Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο θεατρόφιλο κοινό της Κορίνθου που επί 10 ημέρες γέμιζε ασφυκτικά το ανοικτό θέατρο της Αρχαίας Κορίνθου, βλέποντας και τιμώντας ταυτόχρονα τους εραστές της τέχνης (ερασιτέχνες), ακούραστους εργάτες του πολιτισμού, που βρέθηκαν στην πόλη τους από όλη την Ελλάδα.»

 

 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα