Ημερίδα για την ολοκληρωμένη διαχείριση στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην Κάτω Αχαΐα ημερίδα με θέμα «Ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».

Την ημερίδα διοργάνωσε ο Αναγκαστικός Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Αχαΐας σε συνεργασία με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και το Δίκτυο των ΦοΔΣΑ.

Η ημερίδα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με συμμετοχή του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.ΟΑ.Ν)

Στην ημερίδα συμμετείχαν Βουλευτές, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι της Περιφέρειας και των Δήμων καθώς και στελέχη των ΦοΔΣΑ από όλη την χώρα.

Στην ημερίδα αναλύθηκε ο σχεδιασμός για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί τόσο από το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) όσο και από το Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) και τα Τοπικά Σχέδια (ΤΑ) των Δήμων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον ρόλο των Δήμων και τις δράσεις διαλογής στην πηγή, μετά την ψήφιση του νόμου 4496/2017 για την ανακύκλωση καθώς και των χρηματοδοτικών εργαλείων την τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.

Το Δίκτυο των ΦοΔΣΑ θα συνεχίσει να στηρίζει τις προσπάθειες των μελών του με στόχο την ενημέρωση των φορέων και πολιτών στο ζήτημα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

 

Πηγή Δήμος Δυτικής Αχαΐας Website

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα