Θεσμοθετείται ο τοπικός αστυνόμος στην Αξιούπολη και τον Ευρωπό

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Παιονία; κ. Χρήστου Γκουντενούδη και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παιονίας, εγκρίθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και την Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς το αίτημα  για την  θεσμοθέτηση του Τοπικού Αστυνόμου στην Αξιούπολη και τον Ευρωπό.
Σύμφωνα με το Π.Δ. 49/2006 προβλέπεται ότι : «Στην έδρα του Δήμου ή της Κοινότητας που δεν λειτουργεί Αστυνομικό Τμήμα ή Αστυνομικός Σταθμός, μπορεί να υπηρετεί αστυνομικός ανακριτικός υπάλληλος με βαθμό Ανθυπαστυνόμου ή Αρχιφύλακα που ονομάζεται Τοπικός Αστυνόμος, εφόσον με απόφαση του Δημοτικού ή Κοινοτικού Συμβουλίου παραχωρείται χώρος για την εγκατάσταση του και ο οικείος ΟΤΑ αναλαμβάνει την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του γραφείου του…».

Ο Δήμος Παιονίας πρότεινε την δημιουργία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στην Δημοτική Κοινότητα Ευρωπού, σε γραφείο εντός του κτιρίου του Δημοτικού Καταστήματος Ευρωπού (πρώην δημαρχείο) και στην Αξιούπολη, σε γραφείο εντός του κτιρίου του Δημοτικού Καταστήματος Αξιουπόλεως (πρώην δημαρχείο).
Τα λειτουργικά έξοδα όπως και τα αναλώσιμα υλικά, σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα καλύπτονται από το Δήμο Παιονίας ώστε να αποφευχθεί κάθε οικονομική επιβάρυνση της ΕΛ.ΑΣ.
Η εφαρμογή του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στον Ευρωπό και την Αξιούπολη, θα συμβάλει στην καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
Η οικονομική κρίση που μαστίζει κυρίως τις μικρές τοπικές κοινωνίες, η δαπάνη καυσίμων για τα ιδιωτικά επιβατικά μέσα μεταφοράς καθώς και η συχνότητα διέλευσης των συνήθων μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία ΚΤΕΛ) η οποία δεν επαρκεί και δεν καλύπτει τις ανάγκες των περιοχών αυτών, καθιστούν δυσχερή την μεταφορά των κατοίκων στο Α.Τ. Γουμένισσας ή Πολυκάστρου ώστε να διεκπεραιωθούν διοικητικές και άλλες διαδικασίες (π.χ. καταγγελίες κλοπών), αρμοδιότητας της ΕΛ.ΑΣ.
Για τους παραπάνω λόγους θεωρήσαμε επιβεβλημένη την παρουσία του θεσμού του Τοπικού Αστυνόμου στον Ευρωπό και την Αξιούπολη και ευχαριστούμε θερμά την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που ανταποκρίθηκε άμεσα κάνοντας δεκτό το αίτημα μας και ορίζει με απόφαση της ως ημερομηνία έναρξης της λειτουργίας του θεσμού την 25 Σεπτεμβρίου 2017.

Περισσότερα Δήμος Παιονίας facebook

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα