Ελληνοσερβική πρωτοβουλία ανάδειξης ιστορικών μνημείων της Μακεδονίας

Το Ελληνο – Σερβικό Επιμελητήριο με έδρα τη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη και το Club 4×4 Justinijana συνδιοργάνωσαν στις 12 – 15 Μαΐου 2017, για δεύτερη φορά, μία πολιτιστική δράση για την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων στις περιοχές της Καβάλας, των Σερρών και της Χαλκιδικής.

Στην αποστολή συμμετείχε ο Γενικός Πρόξενος της Δημοκρατίας της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη,  Sinisa Pavic, ο Πρόεδρος του Ελληνο – Σερβικού Επιμελητηρίου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Κώστας Γεωργάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου του Leskovac και Αντιπρόεδρος του Ελληνο – Σερβικού Επιμελητηρίου με έδρα τη Θεσσαλονίκη,  Goran Jovic, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνο – Σερβικού Επιμελητηρίου με έδρα τη Θεσσαλονίκη,  Bane Prelevic, καθώς και άλλοι σαράντα Σέρβοι, ανάμεσα στους οποίους ο Δήμαρχος του Leskovac  Goran Cvetanovic, ο Περιφερειάρχης της Νοτίου Σερβίας  Bozidar Stojiljkovic, επιστήμονες, επιχειρηματίες και Πρόεδροι τουριστικών οργανισμών διαφόρων περιοχών της Σερβίας.

Αφού επισκέφθηκαν την Καβάλα και διάφορες ιστορικές περιοχές, η αποστολή παρακολούθησε στην αναπαράσταση της μάχης του Ρούπελ, παρουσία του Αντιδημάρχου Σερρών  Παναγιώτη Γρηγοριάδη. Η αποστολή επισκέφθηκε και το Επιμελητήριο Σερρών, στο οποίο τους υποδέχθηκε και τους καλωσόρισε ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου,  Δημήτριος Γιαννάκης.

Ακολούθησε επίσκεψη στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, συνάντηση με τον Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης, Υπέρτιμο και Έξαρχο Πάσης Μακεδονίας κ.κ. Θεολόγο και επίσκεψη στο Μοναστήρι του Αγίου Προδρόμου. Η αποστολή κατέληξε στον ιστορικό Πύργο της Σερβίδας Μάρως στη Δάφνη Σερρών.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Αμφίπολη, με την παρουσία του Δημάρχου Αμφίπολης  Κώστα Μελίτου,του προέδρου της Δηκεδα Αριστομένη Κοχλιαρίδη και της Συμβούλου Επικοινωνίας του Δήμου Αμφίπολης Αθανασίας Δούκα οι οποίοι ήταν παρόντες στην ξενάγηση όλης της περιοχής καθώς και στην ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του ολοκαυτώματος των Κερδυλίων.

Την επόμενη ημέρα έγινε επίσημη επίσκεψη στο σερβικό Μετόχι «Κάκοβο», όπου ενημερώθηκαν για τις δράσεις του.

Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων, τα μέλη της Σερβικής αποστολής συνειδητοποίησαν πως η Ελλάδα εκτός από θάλασσες έχει και ιδιαίτερους ιστορικούς και πολιτιστικούς προορισμούς που αξίζει κανείς να επισκεφθεί.

Διοργανωτής της δράσης ήταν ο Πρόεδρος του Club 4×4 Justinijana και Αντιπρόεδρος του Ελληνο – Σερβικού Επιμελητηρίου με έδρα τη Θεσσαλονίκη, κ. Goran Jovic, ενώ την αποστολή συνόδευε και το κρατικό κανάλι της Σερβίας RTS, το οποίο θα πραγματοποιήσει τριαντάλεπτο ντοκιμαντέρ για το συγκεκριμένο ταξίδι.

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα