Οι δράσεις: «Καθαρός Ασωπός-Από την ιδέα στην πράξη»

Το παρόν έδωσε ο Δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης, στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Τανάγρας, με αφορμή την παγκόσμια ήμερα περιβάλλοντος, την Τρίτη 6 Ιουνίου.
Την λαμπρή αυτή γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους όλοι οι κορυφαίοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες της χώρας, εκδηλώνοντας το πραγματικό ενδιαφέρον τους για το πρόβλημα του Ασωπού ποταμού.
Με σύνθημα «Καθαρός Ασωπός-Από την ιδέα στην πράξη», οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος Τανάγρας υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας στο Σχηματάρι, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και του Αρχιεπισκόπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.
Το παρών έδωσαν επίσης ο Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Φάμελος Σωκράτης, ο υφυπουργός Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός γεωργίας Ιωάννης Τσιρώνης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, πλήθος βουλευτών, δήμαρχοι από όλες της περιοχές των γύρω νομών, περιφερειακοί – δημοτικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής.
Οι εκδηλώσεις, περιλάμβαναν ένα σύνολο περιβαλλοντικών δράσεων ενημέρωσης και ομιλίες εκπροσώπων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος, που άνοιξε το γύρο των ομιλιών, έκανε λόγο για «μιαν εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για το περιβάλλον, σε πλανητικό επίπεδο. Και υπ’ αυτή την έννοια η φετινή επέτειος της ημέρας του περιβάλλοντος πρέπει να μείνει ως επέτειος βαθιάς περίσκεψης».

Στην συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αναφέρθηκε στα συμπόσια και στη μέριμνα του Πατριαρχείου για την οικολογία και υπογράμμισε πως «η περιβαλλοντική κρίση του Ασωπού δείχνει την ευθύνη όλων μας και την αξία της επιστημονικής έρευνας» και πως
«ο φυσικός κόσμος όπως κι ο άνθρωπος είναι του Θεού. Όλα τα μέρη της φύσεως είναι αλληλένδετα και αλληλοεξαρτώμενα», ενώ έκανε λόγο για αναγκαιότητα αποκατάστασης του φυσικού περιβάλλοντος και επίλυση της κρίσης του Ασωπού.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος φύτεψαν συμβολικά ένα δέντρο στον προαύλιο χώρο του γηπέδου, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης βραβεύτηκαν μαθητές δημοτικών και γυμνασίων για την έκθεσή τους σχετικά με το πώς βιώνουν το πρόβλημα στην καθημερινότητά τους, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με περιβαλλοντικές δράσεις και ψυχαγωγίας αλλά και συναυλία του Μίλτου Πασχαλίδη.

 

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα