Παρέμβαση Δημάρχου Ωρωπού για στελέχωση δημοτικών ιατρείων

Στο περιθώριο της συνάντησης του Δημάρχου, κατά τα εγκαίνια, με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ.Σταμάτη Βαρδαρό, τέθηκε το ζήτημα της στελέχωσης των Δημοτικών Ιατρείων, για την πλήρη λειτουργία τους, ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες, που σχεδόν δεκαπλασιάζεται ο αριθμός των κατοίκων του Δήμου μας. Ένα πάγιο αίτημα των Δημοτών και επισκεπτών της περιοχής μας, καθώς τους μήνες αυτούς, αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο Κέντρο Υγείας στο Καπανδρίτι ή στην Αθήνα, ακόμα και για απλά ιατρικά συμβάντα.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας, διαβεβαίωσε πως οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το προσωπικό σιγά-σιγά υλοποιούνται. Θα γίνει άμεση στελέχωση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην προοπτική ολοκληρωμένου δημόσιου συστήματος. Επίσης τα στελέχη του κόμματος που εκπροσωπεί και εμπλέκονται με την Υγεία αναφέρουν πως θα υπάρξει επαναλειτουργία, αναβάθμιση των εργαστηρίων και αξιοποίηση των υποδομών, σε όλα τα επίπεδα.

<<Ένα εξαιρετικό κτίριο με σύγχρονο εξοπλισμό, σημείο αναφοράς για την πρωτοβάθμια υγεία, που μπορεί να προσφέρει πολύ υψηλού επιπέδου περίθαλψη στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής>>, επισήμανε στην ιδιαίτερη συζήτηση που είχε με τον Δήμαρχο, ο κ.Βαρδαρός, πραγματικά εντυπωσιασμένος, επισημαίνοντας πως, αυτό είναι ένα σήμα ότι το σύστημα Υγείας, προσπαθεί να σταθεροποιεί τη λειτουργία του, και σιγά – σιγά ανακτά δομές υγείας, που λειτουργικά, είχαν σχεδόν εγκαταλειφθεί, προσπαθώντας να αναβαθμίζει την ποιότητα της φροντίδας, και να αυξάνει την ικανότητά του να ανταποκρίνεται σε περισσότερες ανάγκες των πολιτών.

Είμαστε υποχρεωμένοι να στηρίζουμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση, όπου ο ευεργέτης χορηγός, αντικαθιστά τις προνοιακές δομές του κράτους, προσφέροντας τέτοιου είδους παροχές υγείας, σε περιοχές που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Είναι η ελάχιστη συνεισφορά μας για μια τέτοια δωρεά, που ωφελεί όλη την περιοχή.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως θα κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, πάντα σε συνεργασία με το υπουργείο, προκειμένου να λειτουργήσει και να στελεχωθεί η μονάδα μας, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο……

 

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα