Ρούσσης: Απαραίτητοι οι συμβασιούχοι στην υπηρεσία καθαριότητα

Με ομόφωνη απόφασή του, κατά την συνεδρίαση της 17ης Μαΐου 2017, το Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού, καλεί την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο αδιέξοδο, που φαίνεται να προκύπτει με την παράταση των συμβασιούχων εργαζομένων στους δήμους.

Κατά τη συζήτηση ο δήμαρχος Ωρωπού  Θ. Ρούσσης τόνισε ότι: «Οι εργαζόμενοι αυτοί είναι, άκρως, απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας, η οποία ομαλοποιήθηκε με την παράταση των συμβάσεων τους».

Ο  Θ. Ρούσσης αναφερόμενος στα όσα έχουν γραφτεί σχετικά με την επιστροφή των χρημάτων που έχουν λάβει οι συμβασιούχοι, κατά το χρονικό διάστημα που εργάστηκαν μετά την ανανέωση των συμβάσεων τους, επεσήμανε ότι: «Αυτά στερούνται της στοιχειώδους σοβαρότητας» και δεσμεύτηκε ότι κανένας συμβασιούχος δεν θα μείνει απλήρωτος.
Συγκεκριμένα, µετά την εισήγηση του Δημάρχου και την σύνθεση των απόψεων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Ωρωπού, με απόφαση του, ζητά από κάθε υπεύθυνο:

• Να εξαντληθεί κάθε περιθώριο, ώστε οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι
να παραμείνουν στις θέσεις τους, τουλάχιστον, έως τις 31/12/17. Μετά από την ανωτέρω ημερομηνία, η κυβέρνηση να προχωρήσει στη µονιµοποίησή τους, σε προσωποπαγείς θέσεις, με εξασφάλιση της νομιμοποίησης των δαπανών για την µμισθοδοσία τους. Ο Δήμος Ωρωπού κρίνει ότι οι συμβασιούχοι υπάλληλοι, οι οποίοι απασχολούνται στον δήμο υπό το εν λόγω καθεστώς, είναι, άκρως, απαραίτητοι, καθώς υπηρετούν νευραλγικές ανάγκες της πόλης, τυχόν, δε απομάκρυνσή τους θα δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες στην εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.
• Να εξασφαλισθεί η αποπληρωμή της έως τώρα απασχόλησής τους
στις υπηρεσίες των δήμων, χωρίς να τους ζητηθεί σε καμία
περίπτωση να επιστραφούν τα χρήματα της μισθοδοσίας τους.

• Ο Δήμος Ωρωπού παραμένει στην πάγια θέση του για µόνιµες και
σταθερές θέσεις εργασίας στους ΟΤΑ, ώστε να λήξουν παρόμοια
φαινόμενα εργασιακής ομηρίας και αβεβαιότητας.
• Το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο να μεταφέρει
τις παραπάνω θέσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών και στην
Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της ΚΕΔΕ, ενόψει των
συναντήσεων με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.

 

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα