Ημερίδα για την αγροτική ανάπτυξη και συνεδρίαση ΔΣ ΔΕΠΑΝ

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝ την Παρασκευή 23 Ιουνίου, στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας ο πρόεδρος και Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ενημέρωσε τα μέλη για την δράση του οργάνου, αλλά και για θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Της συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΔΕΠΑΝ προηγήθηκε ημερίδα για την αγροτική ανάπτυξη στην οποία μεταξύ άλλων αναπτύχθηκαν θέματα όπως:
• «Επενδυτικά μέτρα στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020» από εκπρόσωπο του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων.
• «Ο πρωτογενής τομέας στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»
• «Πηγές χρηματοδότησης σε τοπικό επίπεδο-πρόγραμμα CLLD LEADER», ομιλίες εκπροσώπων εταιρειών και διευθυντών περιφερειακών διευθύνσεων αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής.
Τα συμπεράσματα της Ημερίδας υπήρξαν ιδιαίτερα εποικοδομητικά, καθώς προσδιόρισαν τις ειδικές ανάγκες που προκύπτουν από τοπικές ή περιφερειακές ιδιαιτερότητες, για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας που παρέχουν υπηρεσίες καλύτερης ποιότητας, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.
Επίσης αναπτύχθηκαν απόψεις και κατατέθηκαν προτάσεις, από έμπειρους ομιλητές, πάνω σε θέματα προσβασιμότητας αλλά και στον τομέα της ευρωπαϊκής ανάπτυξης, που αποτελεί και θεσμικό ορό στην διακήρυξη έναρξης και λειτουργίας της εταιρείας αυτής. Tο δίκτυο πόλεων ΔΕΠΑΝ «ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ» είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με πρωτοβουλία είκοσι τριών οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλη την Ελλάδα.
Η ΔΕΠΑΝ περιλαμβάνει τοπικούς φορείς από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αναπτύξουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικότερα τις δημόσιες υπηρεσίες και τις υποδομές και να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ανάγκες των πολιτών, παρέχοντας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες και ενισχύοντας την τοπική ανάπτυξη

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης, συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΔΕΠΑΝ ως αντιπρόεδρος.

 

Περισσότερα

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα