Έναρξη εργασιών κατασκευής του Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Ωρωπού

Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Θωμάς Ρούσσης και η Δημοτική Αρχή ανακοινώνουν την έναρξη των εργασιών του Βρεφονηπιακού Σταθμού Δήμου Ωρωπού.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 686.049 ευρώ , μετά την έκπτωση 57% του ανάδοχου εργολάβου, επί του αρχικού προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ. Η οριστική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου υπογράφηκε στις 16/03/2018, για την έναρξη των εργασιών.
Ο Βρεφονηπιακός σταθμός, πρόκειται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο συνολικού εμβαδού 2.442.55μ2, δίπλα από το νέο σχολικό συγκρότημα, στη Σκάλα Ωρωπού και θα έχει δυνατότητα να φιλοξενεί 24 παιδιά και 6 βρέφη. Το κτίριο θα έχει εμβαδόν κάλυψης 493.35, που θα εκτείνονται σε 394.00μ2 στο ισόγειο του κτιρίου και 40.00μ2 σε πατάρι. Ταυτόχρονα έχουν μελετηθεί και ληφθεί υπόψιν όλες οι προβλεπόμενες προδιαγραφές για την κατασκευή της νέας σχολικής μονάδας.
Οι χώροι είναι μελετημένοι έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση για ΑΜΕΑ, με σύγχρονες ενεργειακές εφαρμογές για ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος και χώρους προσανατολισμένους για την πλήρη εκμετάλλευση των ηλιακών κερδών και προστασίας από ψυχρούς βορινούς άνεμους τον χειμώνα. Στεγασμένοι χώροι θα καλύπτουν τις εξόδους και εισόδους του κτιρίου, καθώς και τον παιδότοπο με τα όργανα της παιδικής χαράς, ενώ κήπος, με πλήθος καθιστικών, θα περιβάλλει τις δραστηριότητες των παιδιών.
Η Δημοτική Αρχή παρέλαβε το συγκεκριμένο έργο στην αρχή της θητείας της, σε πρώιμο στάδιο, αυτό της πρώτης υπογραφής, της σχετικής σύμβασης με το μελετητικό γραφείο. Αφού ολοκλήρωσε την μελέτη, η όποια στο επόμενο στάδιο εγκρίθηκε από την Αρχιτεκτονική Επιτροπή, προχώρησε στην έκδοση της οικοδομικής άδειας, προκειμένου να είναι ώριμη και πλήρης, για να κατατεθεί προς χρηματοδότηση ο συνολικός φάκελος. Στην συνέχεια το ενέταξε στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, όπου και χρηματοδοτείται.
Με μεθοδευμένες ενέργειες και άριστο συντονισμό μεταξύ της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Περιφέρειας και αυτής του Δήμου Ωρωπού, το έργο δημοπρατήθηκε. Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν, ο εργολάβος και η ανάδοχος εταιρία έχουν εγκατασταθεί και οι εργασίες θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα.
Οι εργασίες  προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε περίπου ένα χρόνο μετά την εκκίνησή τους.

 

Περισσότερα Δήμος Ωρωπού Facebook 

spot_imgspot_img

Related Articles

Get in touch

45ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

Τελευταία Νέα